Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Όσο τους πληγώνεις, τόσο τους πεισμώνεις

Όσο τους πληγώνεις, τόσο τους πεισμώνεις


Του Κώστα Καλλή, “Ο Φιλελεύθερος”

Μια δύσκολη νύκτα πέρασαν προχθές οι ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας. Δεν πίστευαν στα μάτια τους για τις αποφάσεις του Ρουμάνου διαιτητή, ιδιαίτερα για τη φάση στις καθυστερήσεις, που έκρινε την ομάδα που πήρε το εισιτήριο πρόκρισης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Ακόμη, τους πνίγει το παράπονο, όμως πού να βρεις το δίκιο σου; Ο Τούντορ έκανε με το παραπάνω τη δουλειά του και το όνειρο όλων στην Ομόνοια έμεινε απραγματοποίητο. Πλήγωσε περισσότερο ο άδικος τρόπος με τον οποίο χάθηκε η πρόκριση.

Οι πράσινοι ήταν δυο λεπτά μακριά από το όνειρο, το οποίο «σκότωσε» ο διαιτητής με τις αποφάσεις του. Ναι, λέχθηκε από προηγουμένως πως η πορεία στην Ευρώπη ήταν ήδη πετυχημένη, όμως όταν φθάνεις μιαν ανάσα από το μεγάλο σου στόχο και σου στερούν το δικαίωμα να πανηγυρίσεις, να φωνάξεις «ναι ρε, είμαστε στους ομίλους», τότε βγαίνεις από τα ρούχα σου.

Η πίκρα μένει, ωστόσο στην Ομόνοια δεν έχουν άλλη επιλογή από το να σηκώσουν κεφάλι. Άλλωστε η ζωή δεν τελειώνει εδώ, υπάρχει και συνέχεια. Τη Δευτέρα οι πράσινοι έχουν αγώνα πρωταθλήματος, φιλοξενούν την Ανόρθωση και θέλουν να αρχίσουν ιδανικά τις υποχρεώσεις τους.

Πάντως οι ποδοσφαιριστές, αν και στεναχωρημένοι, βρήκαν το σθένος να δώσουν το σύνθημα για τη συνέχεια, καλώντας και τον κόσμο να μείνει συσπειρωμένος δίπλα στην ομάδα. Με τα όσα ανέφεραν στον προσωπικό λογαριασμό τους στο facebook, φώναξαν δυνατά πως όσο τους πληγώνεις, τόσο τους πεισμώνεις.

«Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο ισχυρό!», ήταν το μήνυμα του Σκαραμοτσίνο, ενώ επισήμανε: «Μια σελίδα έκλεισε χθες (σ.σ. προχθές), μια άλλη αρχίζει τη Δευτέρα. Δείξαμε ότι μπορούμε να έχουμε ένα ευτυχισμένο τέλος. Όλοι μαζί! Μόνο Ομόνοια!».

Από την πλευρά του, ο Ζοσέ Μορέιρα δεν θέλησε να μιλήσει για τον αγώνα, «αφού είδαμε όλοι τι έγινε.«Όμως θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψεις το αίσθημα τού να είσαι μέλος αυτής της οικογένειας», έγραψε ο Πορτογάλος τερματοφύλακας αναφερόμενος στον κόσμο της ομάδας του και πρόσθεσε με έμφαση: «Τώρα είναι η ώρα να σταθούμε ξανά και να σκεφτούμε το παιχνίδι της Δευτέρας, το πρώτο για το πρωτάθλημα. Ομόνοια!».