Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Ποιος είναι ο κ. Michel Bruyninckx

Ποιος είναι ο κ. Michel Bruyninckx


– Το αφιέρωμα του συλλόγου για το Βέλγο προπονητή που ήρθε στο νησί ειδικά για το πρόγραμμα ανάπτυξης της ακαδημίας μας.

Με το σύνθημα «Βλέπουμε με το μυαλό, όχι με τα μάτια», η Ακαδημία Ποδοσφαίρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, σε συνεργασία με τον κορυφαίο προπονητή στον τομέα του ποδοσφαιρικού μυαλού, κ. Michel Bruyninckx, διοργανώνει εξειδικευμένο εβδομαδιαίο προπονητικό πρόγραμμα για ανάπτυξη και αξιολόγηση ποδοσφαιριστών, για ηλικίες από 7 μέχρι 15 ετών.

Η παρουσία του κ. Michel Bruyninckx στην Κύπρο αποτελεί άκρως τιμητικό γεγονός, καθώς θεωρείται πολύ σημαντικός άνθρωπος όσο αφορά την ανάπτυξη νεαρών ποδοσφαιριστών. Πιο κάτω παρουσιάζουμε κάποιες σημαντικές πληροφορίες για τον κ. Michel Bruyninckx:

– Διετέλεσε διευθυντής της Ακαδημίας της Σταντάρντ Λιέγης για δύο χρόνια, από το 2011 μέχρι το 2013.

– Είναι καθηγητής προπονητικής στην σχολή προπονητών της ομοσπονδίας του Βελγίου.

– Αποτελεί μέλος του συμβουλίου της κορυφαίας Ακαδημίας στην Μέση Ανατολή – Aspire Academy.

– Είναι ο Υπεύθυνος του κέντρου ποδοσφαιρικού μυαλού της Μίλαν από το 2013.

– Έχει πτυχίο στην πληροφορική.

– Είναι κάτοχος διπλώματος UEFA A + A Elite Youth.

– Είναι κάτοχος διπλωμάτων Νευρολογίας και Αθλητικής Ψυχολογίας.

– Είναι κάτοχος διπλώματος ρυθμικής και συναρμοστικών ικανοτήτων.
– Κατέχει Δίπλωμα Ανάλυσης Αγώνων Ποδοσφαίρου

– Παρέδωσε σεμινάρια σε ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μίλαν, η Αιντχόβεν, η Φέγενοορντ, η Άντερλεχτ.

– Διετέλεσε Διευθυντής της Ακαδημίας της Μαλίν για 2 χρόνια.

– Ομιλητής στο Πανεπιστήμιο του Λόιβεν στο Βέλγιο για φοιτητές φυσικής αγωγής σε θέματα ρυθμού και τεχνικής ασκήσεων συναρμογής.

– Είναι εκπαιδευτής σε σεμινάρια της Ουέφα για κορυφαίους διαιτητές στο Μονακό

– Είναι σύμβουλος στην Ακαδημία της Τβέντε τα τελευταία 3 χρόνια.

– Είναι Συνεργάτης της Αμερικάνικης Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

– Συμμετείχε στην έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Βραζιλία με δική του ομάδα ποδοσφαιριστών και δικό του πρόγραμμα που είχε σαν κύριο στοιχείο την μπάλα που έχει δημιουργήσει, την senseball.

– Από το 2014 η Μίλαν χρησιμοποιεί την προπονητική μέθοδο που έχει δημιουργήσει, επονομαζόμενη ως CogiTraining/SenseBall, με σκοπό να δώσει έμφαση στην προπόνηση του ποδοσφαιρικού μυαλού.

– Τα τελευταία 15 χρόνια, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Λόιβεν, έχει δημιουργήσει την προπονητική του μέθοδο “CogiTraining”, με κύριό του εργαλείο την μπάλα senseball, που επίσης την έχει δημιουργήσει. Κατά την δημιουργία της μεθόδου του μέσα από δείγμα 180 νέων ( 130 αγόρια και 50 κοπέλες) έχουν αναδειχθεί και έχουν πάρει διεθνείς συμμετοχές, 7 άντρες και 7 κοπέλες μεταξύ των οποίων και ο Ντριές Μάρτενς που τώρα αγωνίζεται στην Νάπολι και του Στίβεν Ντεφούρ που αγωνίζεται στην Πόρτο.

– Σύμφωνα με τον κ. Μπρένινξ, στόχος της μεθόδου του είναι η δημιουργία έξυπνων παικτών οι οποίοι θα μπορούν να σκεφτούν και να παίξουν πιο γρήγορα. Η senseball, την οποία έχει δημιουργήσει για συγκεκριμένες ασκήσεις και ικανότητες, επιτρέπει σε έναν ποδοσφαιριστή να έχει τουλάχιστον μισό εκατομμύριο επαφές με την μπάλα σε μία σεζόν.