Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Στην Ευρώπη να κτιστεί η χρονιά

Στην Ευρώπη να κτιστεί η χρονιά

kazb00177


Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται και τίποτα δεν τελειώνει πριν τραγουδήσει η χοντρή. Η ποδοσφαιρική λογική πάντως, λέει ότι το 3-0 του πρώτου αγώνα, με βάση και την εικόνα των δυο ομάδων, πολύ δύσκολα θα ανατραπεί. Και αν επικρατήσει αυτή, η ΟΜΟΝΟΙΑ θα βρίσκεται στην κληρωτίδα της 8ης Αυγούστου για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Αν τα καταφέρει, θα θέτει μέσω τις Ευρώπης γερές βάσεις για όλη τη χρονιά, ακόμα και αν δεν καταφέρει να περάσει τα πλέι οφ. Πώς;

Οικονομικά

Γύρω στο 1 εκατομμύριο κέρδος, θα καθαρίσει η ΟΜΟΝΟΙΑ αν η πορεία της σταματήσει στον 4ο προκριματικό και μιλάμε μόνο για τα άμεσα έσοδα. Τα έμμεσα θα αυξηθούν επίσης, μέσω της αύξησης των διαρκείας και των πωλήσεων της μπουτίκ, αποτέλεσμα της γενικής εφορίας. Αν καταφέρει την υπέρβαση η ομάδα, προφανώς μιλάμε για πολύ περισσότερα. Για μια ομάδα με μισθολόγιο πιο κάτω από 2,5 εκατομμύρια, μπορεί οποιοσδήποτε να αντιληφθεί τι σημαίνει το ποσό. Πέρσι τα προβλήματα με τις πληρωμές είχαν αρχίσει από το Σεπτέμβριο!

Αγωνιστικά

Η περσινή εικόνα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ τον Αύγουστο ήταν λυπηρή, αφού μετατράπηκε σε περιοδεύοντα θίασο που γύριζε τα χωριά για να κρατηθεί σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ, αφού όλα τα φιλικά έμοιαζαν με αγγαρεία. Φέτος αν είμαστε προσεκτικοί στα Σκόπια και τελειώσουμε τη δουλειά, η ΟΜΟΝΟΙΑ θα παίζει ανταγωνιστικά παιχνίδια στην Ευρώπη, ακόμα και μετά την έναρξη του πρωταθλήματος. Θα μπει δε στον κυπριακό μαραθώνιο, πολύ πιο “ομάδα” από ότι όταν ξεκινούσε αρχές Ιουνίου.

Ψυχολογία

Και της ομάδας και του κόσμου και της διοίκησης! Οι παίκτες μας πέρσι είχαν επηρεαστεί πολύ από το βάρος της νέας ευρωπαϊκής αποτυχίας! Ήξεραν δε, πως θα έχει και αντίκτυπο στην ομαλή λειτουργίας της ομάδας λόγω οικονομικού. Ο δε κόσμος, έφτασε στα όρια του και το έδειξε με τις αντιδράσεις του ενώ στη διοίκηση μπήκε τεράστια πίεση, αφού σε πολλούς καταλογιζόταν συμμετοχή στο καταστροφικό συμβούλιο του Μιλτιάδη Νεοφύτου, αλλά και στο επόμενο που απέτυχε να διαχειριστεί την κατάσταση.

Φέτος η ψυχολογία όλων είναι διαφορετική. Οι παίκτες νιώθουν ευχάριστα και το δείχνουν μέσω κοινωνικών δικτύων, ο κόσμος βλέπει κάτι να αλλάζει και είναι έτοιμος να στηρίξει και το συμβούλιο που ήρθε μέσω αμφισβήτησης, κερδίζει χρόνο. Και αυτά προφανώς σχετίζονται άμεσα με τη μέχρι στιγμής πορεία στην Ευρώπη.