Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ T.Βέντσελ: “Παίξτε τον Κέβιν δυνατά αλλά δίκαια”

T.Βέντσελ: “Παίξτε τον Κέβιν δυνατά αλλά δίκαια”


Ο Τίμο Βέντσελ είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς που έπαιξαν στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια και σίγουρα ένας από τους πιο αγαπητούς. Αυτό που ίσως να μην γνωρίζουν πολλοί, είναι πως διατηρεί χρόνια πολύ καλή σχέση και επικοινωνία, με το μεγάλο αστέρι της Ντινάμο Μόσχας Κέβιν Κουράνι. Οι δυο τους αναδείχτηκαν από την ακαδημία της Στουτγκάρδης (από τη στιγμή που ο Κουράνι ήρθε στην Ευρώπη) και υπήρξαν συμπαίκτες στην αντρική ομάδα την περίοδο 2001-2003.

Η ιστοσελίδα μας www.omonoianews.com επικοινώνησε με τον Τίμο και τον ρώτησε για τα χαρακτηριστικά του Κέβιν Κουράνι, τι ακριβώς πρέπει να κάνουν οι αμυντικοί μας για να τον σταματήσουν, αλλά και την άποψη του για τις αναμετρήσεις!

Τίμο πώς προέκυψε η σχέση με τον Κουράνι;

Ήμασταν συμπαίκτες για πολλά χρόνια στη Στουτγκάρδη. Έχουμε πλέον πολύ καλή σχέση και επαφή, κάτι που είναι εύκολο  μέσω Facebook.

Μπορείς να μας περιγράψεις τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του;

Ο Κέβιν είναι εξαιρετικός με το κεφάλι και πρέπει να προσεχθεί στον αέρα. Επιπρόσθετα είναι ένας ποδοσφαιριστής πολύ ομαδικός, αλλά και έξυπνος.

Τι πρέπει να κάνουν οι αμυντικοί μας για να τον σταματήσουν;

Ιδανικά να τον πιέσουν πριν πάρει τη μπάλα, να τον αποτρέψουν να την πάρει. Να τον παίξουν δυνατά, αλλά δίκαια! Να είναι συγκεντρωμένοι απέναντι του και στα 90 λεπτά κάθε αγώνα, μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής.

Πιστεύεις πως η ΟΜΟΝΟΙΑ μπορεί να περάσει;

Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει καλές πιθανότητες να περάσει και πραγματικά εύχομαι να συμβεί αυτό, θα έχω τα δάκτυλα μου σταυρωμένα! Είναι θετικό που παίζει στο ΓΣΠ με το κόσμο της το δεύτερο παιχνίδι, φτάνει όπως είπα όλοι να είναι συγκεντρωμένοι 90 λεπτά!

 

Ο Τίμο στα 36 του εξακολουθεί να διαπρέπει στα γήπεδα, με τη φανέλα της Elversber. Παράλληλα κάνει μαθήματα προπονητικής και θέλει σε 2-3 χρόνια να έχει πάρει το UEFA Pro. Κλείνοντας τη συνομιλία, θέλησε να στείλει τους χαιρετισμούς του σε 3 καλούς του φίλους: Δώστε τους χαιρετισμούς μου στο Κώστα Καϊάφα, τον Ράινερ Ράουφμαν και τον Άκη Ιωακείμ! Καλή τύχη από το νούμερο 4!”

Θερμές ευχαριστίες στον Τίμο για το χρόνο του!

Τίμο και Κουράνι στα πρώτα βήματα τους στη Στουτγκάρδη