Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Θα κριθεί στο ΓΣΠ!

Θα κριθεί στο ΓΣΠ!

kos_0424


Μια ψυχωμένη και διαβασμένη ΟΜΟΝΟΙΑ στάθηκε όρθια στο Χίμκι Αρίνα και παρότι άξιζε τη νίκη, έμεινε στην ισοπαλία 2-2. Η ομάδα του Κώστα Καϊάφα ήταν εξαιρετικά στημένη στο γήπεδο σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έφτιαξε καλύτερες ευκαιρίες από τον αντίπαλο και με σκόρερς τους Λομπιανίτσε και Φοφανά πήρε ελαφρό προβάδισμα πρόκρισης.

Α’ ημίχρονο

Ιδανικότερο ξεκίνημα δεν μπορούσε να κάνει η ΟΜΟΝΟΙΑ. Μόλις στο 2′ ο Ράμος εκτέλεσε φάουλ,  ο Κουράνι έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω και ο Ούτσα στο δεύτερο δοκάρι κάρφωσε τον Μπερεζόφσκι. Στο 13 οι Ρώσοι προσπάθησαν να απαντήσουν με το ίδιο νόμισμα. Φάουλ του Βαλμπουενά, ο Κουράνι μπήκε στη πορεία της μπάλας αλλά ευτυχώς δεν την πρόλαβε και ο κίνδυνος πέρασε. Η ΟΜΟΝΟΙΑ στη συνέχεια κατάφερε για ένα 10λεπτο να παγώσει το ρυθμό αλλά και να απειλήσει με φάουλ του Ράμος στο 23, που πέρασε όμως άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, σειρά του Σερτζίνιο να απειλήσει. Φαόυλ του Ράμος, κεφαλιά του Βραζιλιάνου, λίγο άουτ. Στο 27, ο Βαλμπουενά έκανε σέντρα, ο Στεπάνοφ πήρε τη πρώτη κεφαλιά πάνω από τον Κουράνι, η μπάλα έφτασε στον Ντζιούτζιακ στο δεύτερο δοκάρι, ευτυχώς όμως δεν πρόλαβε να σουτάρει σωστά και την έστειλε άουτ. Τελικά η ισοφάριση ήρθε από στατική φάση και μετά από καθαρό φάουλ. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε κόρνερ, ο Σαμπά βγήκε στους ώμους του Στεπάνοφ και από κοντά σκόραρε. Για λίγο η Ντινάμο ανέβηκε και στο επόμενο λεπτό ο Κουράνι έπιασε κεφαλιά που απέκρουσε ο Μορέιρα. Στο 38′ ο Γερμανός απείλησε ξανά, το σουτ του όμως σταμάτησε στην εξωτερική των δικτύων.

Β’ ημίχρονο

Η Ντινάμο μπήκε πιο επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο και έψαξε κυρίως από στημένα να απειλήσει. Σε ένα από αυτά στο 54, ο Ντάγκλας έκανε κεφαλιά και ο Ζοσέ απέκρουσε. Στο 57′ ο Κοκόριν έψαξε τον Κουράνι στην πλάτη της πράσινης άμυνας, όμως σωτήρια ο Ζοσέ τον πρόλαβε. Η ΟΜΟΝΟΙΑ απάντησε με τεράστια ευκαιρία. Ποτέ και Νούντο έκρυψαν τη μπάλα, ο Νούνο βρέθηκε φάτσα με τον Μπερζόφσκι, αλλά ο Ρώσος βγήκε νικητής. Στο επόμενο λεπτό, το γκολ ήρθε! Ο Γκαουσού Φοφανά έκλεψε τη μπάλα στα χαφ και με κεραυνό νίκησε τον Μπερεζόφσκι γράφοντας το 1-2! Στο 63 οι αριθμιτικές ισορροπίες άλλαξαν. Ο Κοκόριν μπήκε στη περιοχή και με το πρώτο άγγιγμα από τον Ρόντρι έπεσε. Ο Ελβετός ρεφ στάθηκε αυτή τη φορά στο ύψος του και του έδωσε κίτρινη που ήταν η δεύτερη του! Η κόκκινη πάντως δεν πτόησε τους Ρώσους που στο 64 έφτασαν κοντά στην ισοφάριση. Σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Ζοσέ δεν μπορεί και ο Ντάγκλας με προβολή έστειλε τη μπάλα έξω. Στο 73 ‘ μάλιστα τα κατάφεραν. Μπούτνερ και Κουράνι έπαιξαν το 1-2 και ο Ολλανδός με συρτό σουτ δεν έδωσε κανένα περιθώριο αντίδρασης στο Ζοσέ. Στο 79’ ο Κουράνι ελίχθηκε υπέροχα ανάμεσα από 3, ευτυχώς όμως το τελείωμα του έφυγε άουτ. Παρόμοια κατάληξη είχε στο 81 και ένα σουτ του Γκρανάτ μέσα από τη περιοχή. Η απάντηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ήταν με μεγάλη ευκαιρία. Φανταστική ενέργεια του Φοφανά, σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Ράμος έπιασε το σουτ στο δοκάρι και στην επαναφορά, η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα στον Γκρικαλασβίλι που ήταν έτοιμος να σκοράρει. Δυο λεπτά αργότερα ο Σότα απείλησε ξανά. Ο Ράμος στη περιοχή βρήκε το Γεωργιανό με τακουνάκι, ο Σότα υπό πίεση προσπάθησε να πλασάρει αλλά βρήκε μπροστά του τον Μπερεζόφσκι. Στο 87 σειρά της Ντινάμο να χάσει σπουδαία ευκαιρία. Λάθος στο κέντρο, η Ντινάμο στον αιφνιδιασμό, ο Κουράνι σε τετ α τετ σημαδεύει το δοκάρι.

Συμπερασματικά

Θα μπορούσαμε να παίρναμε και νίκη, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ποιος ήταν απέναντι μας. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έκανε σπουδαία εμφάνιση στη Μόσχα και πήρε το ζητούμενο που ήταν την ευκαιρία να διεκδικήσει στο ΓΣΠ την πρόκριση. Αυτή η ομάδα, με αυτό τον προπονητή μπορεί να περάσει, αλλά ξεκάθαρα έχει πολλή δουλειά να κάνει!

 

Χορηγός αποστολής: Pascucci Cyprus