Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Η απορία και το παράδειγμα του Κριστοβάο

Η απορία και το παράδειγμα του Κριστοβάο


Πολύ ενδιαφέροντα τα όσα δήλωσε ο Κριστοβάο Ράμος στο Πέτρο Παπαγιώργη. Ο Πορτογάλος δείχνει να γνωρίζει πλήρως την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΟΜΟΝΟΙΑ, πώς έφτασε ως εδώ, ενώ δίνει και παράδειγμα ομάδας που ήταν σε παρόμοια κατάσταση, αλλά πλέον έχει ξεφύγει. Είπε χαρακτηριστικά:

Είναι αλήθεια ότι η Ομόνοια έχει οικονομικά προβλήματα που πρέπει να λύσει. Πρέπει να γίνει αυτό για να  μπορέσει η ομάδα να ξαλαφρώσει. Αυτό κάνει η Σπόρτινγκ στην Πορτογαλία για αρκετά χρόνια και μόλις φέτος συνέρχεται. Δεν έπρεπε η Ομόνοια να φτάσει ως εδώ. Έβλεπα τα συμβόλαια που δίνονταν στους παίκτες παλιότερα και απορούσα. Τα λεφτά που έπαιρναν ήταν περισσότερα από αυτά που έπαιρναν τότε οι ποδοσφαιριστές της Πόρτο για παράδειγμα.  Δεν λέω ότι μόνο η Ομόνοια είχε ψηλά συμβόλαια.

Ο Ράμος είναι άνθρωπος του ποδοσφαίρου και απορούσε για τα συμβόλαια που έδινε η ΟΜΟΝΟΙΑ και που την οδήγησαν στη καταστροφή. Η τετραετία 2008-12 πρέπει να αποτελεί καλύτερο παράδειγμα προς αποφυγή για το σύλλογο μας, όχι μόνο από πλευράς οικονομικής διαχείρισης αλλά και εσωστρέφειας. Πολλοί λένε ότι “ο κόσμος χειροκροτούσε τις ακριβές μεταγραφές”, θέλοντας να ρίξουν μερίδιο της ευθύνης σε αυτόν, η αλήθεια όμως είναι πως (ειδικά την πρώτη διετία) ο κόσμος δεν ήξερε πόσο υψηλά είναι τα συμβόλαια, ενώ του δόθηκε η εντύπωση πως θα καλυφθούν όλα από τον πρόεδρο.

Όπως και να έχει πλέον προσπαθούμε να ξεγύφουμε από την κρίση με οικονομική περισυλλογή. Όσο για τη Σπόρτιγκ; Κατάφερε πέρσι μετά από καιρό να γίνει ανταγωνιστική και τερμάτισε 2η. Είναι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, θα βάλει αρκετά εκατομμύρια στα ταμεία της και θα αναπνεύσει οικονομικά. Κάτι παρόμοιο πήγε να κάνει φέτος η ΟΜΟΝΟΙΑ, δυστυχώς όμως ο Αλεξάντρου Τούντορ είχε άλλη άποψη.