Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Άρχισαν όλοι να ξυπνάνε

Άρχισαν όλοι να ξυπνάνε


Αν ο τρόπος που σκόπευαν ο υπουργός Δημοσίας Τάξης και Δικαιοσύνης και η πολιτεία να εξαλείψουν το θέμα τη βίας, ήταν να μην πηγαίνει κανένας απολύτως στο γήπεδο και να εξασθενίσουν οικονομικά τα σωματεία, βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση. Πέραν της πλάκας όμως, άρχισαν σιγά σιγά παίκτες, διοικήσεις και κόσμος να ξυπνάνε, αφού βλέπουν άδεια γήπεδα και ποδόσφαιρο χωρίς ενθουσιασμό.

Τα άδεια γήπεδα μάλιστα, είναι μόνο η μια πτυχή της υπόθεσης. Η άλλη είναι πως η βία δεν καταπολεμάτε ριζικά, αλλά μεταφέρεται εκτός γηπέδου. Όπως είχε αναφερθεί μάλιστα από τον εκπρόσωπο της ΘΥΡΑΣ 9 σε πρόσφατη ραδιοφωνική εκπομπή Αδάμο Ευσταθίου “Εκείνο που μας ανησυχεί περισσότερο είναι η αύξηση της Βίας μέσα στην κοινωνία. Στην Ιταλία από την ημέρα εφαρμογής της κάρτας οπαδού, είχαμε πιο σοβαρά επεισόδια, με νεκρούς φιλάθλους και αστυνομικό.

Ίσως η συνείδηση του υπουργού να αντέχει τα άδεια γήπεδα, μάχες και τραυματίες στους δρόμους όμως αντέχει; Ξυπνάτε και εσείς κύριοι πολιτικοί και βρείτε πραγματικούς τρόπους να καταπολεμηθεί η βία. Μέχρι τώρα το μόνο που μας μένει από την όλη υπόθεση είναι πως κάποιοι τρώνε καλά, την στιγμή που ο κόσμος γυρίζει την πλάτη στο ποδόσφαιρο εξ αιτίας της κάρτας.