Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ατού το ομαδικό, επιθετικό πνεύμα

Ατού το ομαδικό, επιθετικό πνεύμα


ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ, “GoalNews”

Η φιλοσοφία του παιχνιδιού της Ομόνοιας, με τους αριθμούς να είναι αδιάψευστος μάρτυρας, είναι να σκοράρει παρά να μη δεχθεί γκολ.

Ο Καϊάφας γνωρίζοντας τι εστί Ομόνοια και ποιες είναι οι απαιτήσεις των οπαδών της, το επιθετικό ποδόσφαιρο αποτελεί προτεραιότητα. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως όταν επιβάλλεται να παίξει η ομάδα του άμυνα δεν το κάνει.

Οι πράσινοι έχουν ως σύνθημα: «καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση», αφού το θέαμα και το γκολ είναι ο βασικός λόγος παρουσίας του κόσμου στα γήπεδα, προσδοκώντας βεβαίως πάντοτε στη νίκη.

Το «τριφύλλι», λοιπόν, σκόραρε στα έξι από τα επτά επίσημα ματς. Πέτυχε 12 γκολ και δέχθηκε έξι. Στο μοναδικό παιχνίδι που δεν είδε δίχτυα ήταν ο επαναληπτικός με την Μπούντουτσνοστ στο ΓΣΠ.

Τότε, μάλιστα, είχε γίνει αρκετός λόγος για τον τρόπο που αγωνίστηκε η Ομόνοια και τον Καϊάφα να εξηγεί πως, αυτή ήταν η τακτική τους θέλοντας να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα, αφού πέτυχαν τη νίκη με 2-0 στον πρώτο αγώνα.

Τα τρία γκολ επί της Ανόρθωσης, ο τρόπος αντίδρασης όταν η ομάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά και γενικότερα η συμπεριφορά στον επιθετικό τομέα, επιβεβαιώνουν τα πιο πάνω.

Με αυτή την φιλοσοφία αναμένεται να παρουσιαστεί η Ομόνοια και στο παιχνίδι της Κυριακής με τη Νέα Σαλαμίνα. Κύριο μέλημα είναι να βρεθεί ο τρόπος να φθάσει η ομάδα στη νίκη. Είτε με έναν επιθετικό είτε με δύο, το «τριφύλλι» αναμένεται να έχει επιθετικές βλέψεις από την αρχή του αγώνα.

Το ομαδικό, επιθετικό πνεύμα, είναι κάτι που χαρακτηρίζει το παιχνίδι των πρασίνων, έχοντας και πολυφωνία στο σκοράρισμα. Αυτό θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί και στο «Αμμόχωστος», δίνοντας συνέχεια στη θετική παράδοση, αλλά πετυχαίνοντας και το απόλυτο στα δυο πρώτα ματς πρωταθλήματος.