Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Δηλώσεις αντιπροέδρου ΚΟΑ και εκπρόσωπου θύρας 9 για την κάρτα οπαδού (audio)

Δηλώσεις αντιπροέδρου ΚΟΑ και εκπρόσωπου θύρας 9 για την κάρτα οπαδού (audio)


Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση μεταξύ Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου σε σχέση με την απόφαση του ΚΟΑ να ορίσει την ΚΟΠ ως υπεύθυνη Αρχή για την ενημέρωση του Κεντρικού Μητρώου και την έκδοση κάρτας φιλάθλου.

Εκ μέρους του ΚΟΑ παρευρέθηκαν η Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και ο Νομικός Σύμβουλος και εκ μέρους της ΚΟΠ ο Πρόεδρος και ο Γενικός Διευθυντής. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την ανάληψη του έργου από την ΚΟΠ με σκοπό τη διασφάλιση της χρηστής διοίκησης, της διαφάνειας και της υλοποίησης του έργου.

“Τους ανακοινώσαμε την απόφαση μας, το ζητούμενο δεν είναι η κάρτα φιλάθλου από μόνη της. Η κάρτα θα εξαλείψει την ανωνυμία, την οποία όσοι ψήφισαν αυτό το νόμο θεωρούν πως είναι η αιτία των επεισοδίων. Προσπαθούμε να βρούμε τον τρόπο να καθησυχάσουμε όλες τις ανησυχίες. Η απόφαση του Δ.Σ. έγινε διότι δεν υπάρχει το κονδύλι, και το 2ο πως δεν μας παίρνει ο χρόνος για να προετοιμαστεί αυτό το κονδύλι. Υπάρχουν όμως όροι που θέσαμε. Ο ΚΟΑ θα πρέπει να έχει ενεργό συμμετοχή καθόλη τη διαδικασία. Πρέπει να έχουμε άμεση εμπλοκή σε κάθε απόφαση για να μην υπάρχουν και οι ανησυχίες του κόσμου”, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος του ΚΟΑ, Κλεάνθης Γεωργιάδης.

Ο κος Γεωργιάδης, δήλωσε επίσης ότι: “Το όλο έργο έχει να κάνει τόσο με την έκδοση της κάρτας, όσο και την τοποθέτηση κάμερων, λογισμικών κλπ. Αυτό το σύστημα δεν πρέπει να τοποθετηθεί μόνο στα γήπεδα της Α΄Κατηγορίας Ποδοσφαίρου, πρέπει να τοποθετηθεί σε όλα τα γήπεδα που παίζονται ομαδικά αθλήματα Α΄Κατηγορίας. Η νομοθεσία θεσμοθετεί την κάρτα φιλάθλου και δεν διευκρινίζει τι προνοεί. Τα επόμενα στάδια είναι ανάπτυξη του έργου. Το ότι πρέπει να είναι 1/1/15 όλα έτοιμα, αυτό θα πρέπει να μας το πει η ΚΟΠ. Θα πρέπει να ενεργήσει ανάλογα για να είναι έτοιμα αυτή την ημερομηνία”.

“Δεν θα πρέπει να επιβαρυνθεί ο φίλαθλος για να βγάλει την κάρτα. Αυτά τα λεφτά θα χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν το κόστος του έργου και αν υπάρχουν περισσεύματα να διοχετεύονται πίσω στον αθλητισμό. Με συνεργασία μπορούμε να τα καταφέρουμε”, κατέληξε.

“Εκείνο που μας ανησυχεί περισσότερο είναι η αύξηση της Βίας μέσα στην κοινωνία. Στην Ιταλία από την ημέρα εφαρμογής της κάρτας οπαδού, είχαμε πιο σοβαρά επεισόδια, με νεκρούς φιλάθλους και αστυνομικό. Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να μεταφέρουν τη βία εκτός γηπέδων”, δήλωσε εκ μέρους των οργανωμένων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ο Αδάμος Ευσταθίου. Η Θύρα 9 από την 1/1/15 θα απέχει από τα γήπεδα.

Ακούστε όλες τις δηλώσεις στον ΑΣΤΡΑ: