Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Έδωσε δικαίωμα, το πλήρωσε ξανά

Έδωσε δικαίωμα, το πλήρωσε ξανά


Δεν κατάφερε να συνεχίσει τις επιτυχίες η ΟΜΟΝΟΙΑ αφού έχασε με 1-0 από τον Εθνικό. Στο πρώτο ημίχρονο η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν για άλλη μια εβδομάδα κακή και έμεινε πίσω στο σκορ. Στο δεύτερο ήταν σαφώς ανώτερη, έφτιαξε σωρεία ευκαιριών, δυστοκία και Ψευδιώτης όμως της στέρησαν τους βαθμούς.

Α’ ημίχρονο

Ελάχιστα είχε να επιδείξει το πρώτο ημίχρονο. Η πρώτη φάση ανήκε στην Άχνα και μάλιστα προήλθε από λάθος της άμυνας. Ο Μαργκάσα έδωσε πάσα προς τα πίσω, ο Σκαραμοτσίνο ολιγώρησε, ο Στόλερ μπήκε στην πορεία τη μπάλας, αλλά ο Γιωργαλλίδης αποσόβησε τα χειρότερα. Στο 10′ ένα σουτ του Πίντο αποκρούστηκε από το Γιωργαλλίδη, με τη φάση να ξεκινάει από καθαρό οφσάιντ. Η πρώτη φάση για την ΟΜΟΝΟΙΑ ήρθε στο 18′ όταν ο Μαργκάσα εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ, με τον Κουντούλ να αποκρούει σταθερά. Στο 21′ ο Φοφανά έκανε καλό σουτ, λίγο άουτ. Στο 44′ ο Γκρικαλασβίλι έβγαλε υπέροχα την ΟΜΟΝΟΙΑ στον αιφνιδιασμό, έδωσε την κατάλληλη στιγμή στο Φοφανά, που έκανε κακό κοντρόλ και έχασε σπουδαία ευκαιρία να βγει φάτσα με τον Κουντούλ. Στις καθυστερήσεις το σκορ άνοιξε για την Άχνα. Ο Έντσον εκτέλεσε φάουλ, η ΟΜΟΝΟΙΑ έκανε κακή άμυνα και ο Ταλ με προβολή έκανε το 1-0.

Β’ ημίχρονο

Η πρώτη φάση ήρθε για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Ο Γκρικαλασβίλι έκανε φάουλ, ο Ποτέ έπιασε τη κεφαλιά, άουτ. Η επόμενη φάση ήταν μεγάλη, όταν ο Οικονομίδης στο 53 ελίχθηκε υπέροχα και έκανε καλό σουτ που έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι. Στο 54′ ένα σουτ του Φοφανά κόντραρε πριν γίνει γκολ, ενώ ένα λεπτό μετά, η φάση του αγώνα. Μετά από κάθετη μπαλιά, ο Γκρικαλασβίλι μπήκε στη περιοχή και ανατράπηκε καθαρά από τον Ατάντα που τον έσπρωξε. Ο Ψευδιώτης έκλεισε προκλητικά τα μάτια και δεν σφύριξε την παράβαση. Στο 60′ , ένα σουτ του Κιρμ αποκρούστηκε από τον Κουντούλ. Η επόμενη μεγάλη φάση ήρθε στο 70′, όταν ο Φοφανά έκανε σέντρα, ο Κιρμ το πρώτο άγγιγμα και στο δεύτερο ο Ποτέ δεν μπόρεσε να πιάσει όπως ήθελε τη κεφαλιά. Ο Λομπιανίτσε στην εξέλιξη της φάσης έκανε σουτ, άουτ. Στο 77′ η ΟΜΟΝΟΙΑ έχασε νέα τεράστια ευκαιρία με το Ρουσιά να μην μπορεί από κοντά να ισοφαρίσει. Στο 80′ ο Εθνικός έμεινε με 10 παίκτες, αφού ο Ντόμπερ ανέτρεψε καθαρά το Φοφανά. Στο 90+1′ ο Φοφανά έκανε σέντρα, ο Ποτέ έπιασε κεφαλιά, ο Κουντούλ όμως έκανε νέα μεγάλη απόκρουση. Τρία λεπτά μετά, ο Γκρικαλασβίλι έχασε άλλη μια σπουδαία ευκαιρία, όταν μετά από απόκρουση του Κουντούλ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά σούταρε ψηλά άουτ.

Συμπερασματικά

Τραγική ένα ημίχρονο, σαφώς καλύτερο το δεύτερο, αλλά η ουσία είναι πως έχασε. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει πολλά να διορθώσει και πρέπει να το πράξει άμεσα. Το δεύτερο ημίχρονο πρέπει να είναι οδηγός για τη συνέχεια. Δεν μας παίρνει να κάνουμε άλλα ημίχρονα σαν το πρώτο.