Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Εύκολα και δύσκολα…

Εύκολα και δύσκολα…


Του Κωνσταντίνου Κλαρκ – Sigmalive

Το εύκολο ή δύσκολο στο ποδόσφαιρο το καθορίζουν οι ομάδες και οι ποδοσφαιριστές με την αγωνιστική τους εικόνα. Κόντρα στην ΑΕΚ η Ομόνοια θα βρει αρκετές δυσκολίες αφού, όπως είδαμε στα τρια προηγούμενα παιχνίδια της ομάδας του Κρίστιανσεν, πάντα βάζει δύσκολα στους αντιπάλους της. Ωστόσο οι πράσινοι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να επιστρέψουν στις νίκες μετά την ισοπαλία στο Αμμόχωστος.

Από το 2010/11 όταν η ΑΕΚ επέστρεψε στην Α’ κατηγορία η Ομόνοια μέσα στο ΓΣΠ μετρά 5 νίκες και μια ήττα σε έξι παιχνίδια. 11 τέρματα υπέρ και δυο κατά. Αν εξαιρέσουμε την χρονιά 2010/11 στην οποία οι πράσινοι επικράτησαν με σχετική ευκολία με 2-0 στο πρωτάθλημα και 3-0 στα Play-off τα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια πάντα συναντά προβλήματα. Ειδικά την χρονιά 2012/13 οι πράσινοι γνώρισαν την ήττα με 1-0 ενώ στα play-off βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 0-1 και στη συνέχεια ίδρωσε πολύ για να πάρει την νίκη η οποία της έδωσε τη θέση που οδηγεί στην Ευρώπη. Ήταν η τελευταία αγωνιστική των play-off.

Πέρσι οι πράσινοι με γκολ του Σκέμπρι στο δεύτερο μέρος πήραν τη νίκη με 1-0. Φέτος τα δεδομένα είναι και πάλι εντελώς διαφορετικά. Η ΑΕΚ παρουσιάζεται πιο έμπειρη ομάδα και η δουλειά που γίνεται είναι εξαιρετική.

Από την άλλη όμως οι ποδοσφαιριστές του Κώστα Καϊάφα, θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες και γνωρίζουν παράλληλα πως το αποτέλεσμα εξαρτάται μόνο από τη δική τους απόδοση. Στόχος είναι μόνο η νίκη και ειδικά μέσα στην έδρα τους, αφού για να πετύχεις τους στόχους σου θα πρέπει να εκμεταλλευτείς στο απόλυτο τη δική σου έδρα.