Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Εκεί ποντάρει ο κόουτς

Εκεί ποντάρει ο κόουτς

kaz00011


Η ΟΜΟΝΟΙΑ του Καϊάφα έχει στους λίγους μήνες που στηθεί, γοητεύσει τους οπαδούς της και τους ξαναέδωσε ελπίδα. Για πρωτάθλημα δεν θα ακούσετε κανένα να μιλάει, για όμορφο ποδόσφαιρο και προσπάθεια για νίκα σε κάθε παιχνίδι όμως δεν γίνεται το ίδιο. Η ομάδα μας θα βλέπει το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και θα αξιολογεί, ίσως και να αναδιαμορφώνει στην πορεία τους στόχους της. Ο Καϊάφας πάντως, έχει λόγους να πιστεύει πως η ΟΜΟΝΟΙΑ θα πάει μακριά και θα δείξει ακόμα καλύτερο πρόσωπο.

1. Προσαρμοστικότητα στα συστήματα

Είναι η πρώτη φορά από τότε που θυμόμαστε την ΟΜΟΝΟΙΑ που μπορεί με τόση άνεση να αλλάξει σύστημα, ανάλογα με τις συνθήκες του αγώνα. Αφήνουμε πίσω το 4-4-2 που το έχουμε δει μόνο μια φορά, στεκόμαστε πολύ περισσότερο στο 3-5-2 και το 4-2-3-1. H ΟΜΟΝΟΙΑ έχει αποδείξει στην Ευρώπη αλλά και τον αγώνα με την Ανόρθωση ότι μπορεί να παίξει όμορφο ποδόσφαιρο και με τα δυο. Αυτό δίνει στον Καϊάφα την ευκαιρία να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο, αλλά και να αλλάξει την ομάδα στη διάρκεια του παιχνιδιού.

2. Πολυθεσίτες

Ένα από τα επιχειρήματα των όσων αμφισβητούν την ΟΜΟΝΟΙΑ είναι το βάθος. Πέραν του ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει παίκτες ποιότητας, μπορούν να παίξουν και πολλές θέσεις έτσι ώστε να καλύψουν τα όποια κενά. Για παράδειγμα, ο Μαργκάσα παίζει αριστερό μπακ και στον άξονα, Σερτζίνιο και Οικονομίδης αμυντικά χαφ και κεντρικοί αμυντικοί σε 3-5-2, ο Σκαραμοτσίνο αριστερός μπακ και κεντρικός αμυντικός, ο Λομπιανίτσε δεξί μπακ και κεντρικός αμυντικός, ο Γκρικαλασβίλι επιτελικός αλλά και στα φτερά και πάει λέγοντας.

3. Ανέβασμα συγκεκριμένων παικτών

Το ποσοστό επιτυχίας των μεταγραφών μας αυτό το καλοκαίρι είναι αξιοθαύμαστο, αν και πιο ασφαλή συμπεράσματα θα μπορέσουν να βγουν όταν τους δούμε ακόμα περισσότερο, κρίνουμε πάντα με ότι έχουμε δει. Υπάρχουν όμως παίκτες που ακόμα δεν έχουν προσφέρει ττο 100% των δυνατοτήτων τους, είτε λόγω ανετοιμότητας, είτε γιατί δεν έχουν προσαρμοστεί. Στην πορεία θεωρούμε πως θα ανέβουν.

4. Στημένες φάσεις

Έχει δουλέψει πολύ η ΟΜΟΝΟΙΑ στο κομμάτι αυτό και ευελπιστεί πως θα δει (και) στο πρωτάθλημα αποτελέσματα. Τα στημένα μπορούν να ξεκλειδώσουν άμυνες και να σου ευκολύνουν τη ζωή…