Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Εντείνονται οι ανησυχίες για την Κάρτα Φιλάθλου

Εντείνονται οι ανησυχίες για την Κάρτα Φιλάθλου


Οι έντονες κυβερνητικές πιέσεις στον ΚΟΑ συνεχίστηκαν ακόμα και κατά τη διάρκεια της συνεδρίας του Διοικητικού Συμβουλίου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αθλητισμού. Τελικά η ψήφος της προέδρου του ΚΟΑ κας Κλέας Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά και με 5 υπέρ και 4 κατά, πέρασε αυτό που ήθελαν ο υπουργός και τα μεγάλα κεφάλια στην ΚΟΠ.

“Ο ΚΟΑ θα διορίσει την ΚΟΠ φτάνει να κάνει αποδεκτές τις ασφαλιστικές δικλίδες που έχουν τεθεί. Θα υπάρχει έλεγχος, λόγος και ρόλος. Θέλουμε να προβούμε σε όλες τις ενέργειες για να μην ανησυχεί κανένας. Θα υπάρξει διαφάνεια για όλα τα θέματα”, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος του ΚΟΑ. Λόγια που δύσκολα όμως θα γίνουν πειστικά από το φίλαθλο κοινό.

“Πρόκειται για μια εντελώς λανθασμένη απόφαση, αφού ο ημικρατικός οργανισμός, αρμόδιος για ζητήματα αθλητισμού, ο οποίος οφείλει να λογοδοτεί στην πολιτεία, κυβέρνηση-Βουλή-Γενικό Ελεγκτή κ.α., εκχωρεί τη διαχείριση του εξαιρετικά ευαίσθητου θέματος της κάρτας φιλάθλου στην ΚΟΠ, μια Ομοσπονδία που δεν μπορεί να ελεγχτεί από κανένα εκτός από τα Σωματεία που την αποτελούν”, δηλώνει ο Χρίστος Χριστοφίδης, μέλος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του Π.Γ. του ΑΚΕΛ και συνεχίζει:

“Είναι ενδεικτική η οριακή πλειοψηφία που δημιουργήθηκε στο ΔΣ του ΚΟΑ. Το επιχείρημα ότι ο ΚΟΑ δεν έχει τους οικονομικούς πόρους να προχωρήσει στην εφαρμογή της κάρτας, αποδεικνύει την ανετοιμότητα και την προχειρότητα των κυβερνώντων, που ενώ πρότειναν και πέρασαν από τη βουλή ένα νόμο, σήμερα δηλώνουν ότι ούτε έχουν, ούτε θέλουν να διαθέσουν τα οικονομικά μέσα στον ΚΟΑ για να τον εφαρμόσουν”.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Σαλαμίνας, κος Ιερίδης, σχολίασε: “Δημιουργείται μεγάλη αναστάτωση στον κόσμο, για ένα μέτρο που δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα της βίας. Τα μέτρα αυτά μεγαλώνουν την αμφισβήτηση και το θυμό”.

Θυμηθείτε την ανακοίνωση της ομάδας μας.

*Εικόνα από το πέταλο που συνήθως φιλοξενεί τους οργανωμένους της ΑΕΛ οι οποίοι απουσίαζαν από την αναμέτρηση κόντρα στον Εθνικό.

Ακούστε επίσης το σχολιασμό στο ραδιόφωνο του ΑΣΤΡΑ για το παρασκήνιο που παίχτηκε για να εκχωρηθεί στην ΚΟΠ η εξουσία της έκδοσης της κάρτας αλλά και για το πόσο (αν)έτοιμα είναι τα γήπεδα και ο κόσμος για ένα τέτοιο μέτρο: