Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Και ποιος να συγκριθεί μαζί σου…

Και ποιος να συγκριθεί μαζί σου…

kazc00046


Του Πέτρου Παπαγιώργη, 24sports

Έχουμε και λέμε. 11661 εισιτήρια στον αγώνα με τη Μπούντουσνοστ, 15,050 στον αγώνα με τη Μέταλλουργκ, 20,081 με τη Δυναμό Μόσχας και 10,015 εισιτήρια με την Ανόρθωση, στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος.

Τα τέσσερα πρώτα εντός έδρας παιχνίδια της Ομόνοιας για τη σεζόν 2014-15 συγκεντρώνουν ένα θαυμαστό απολογισμό από πλευράς εισιτηρίων. Απέφεραν όλα πενταψήφιο αριθμό. Ένας αριθμός, εντυπωσιακός για τα ποδοσφαιρικά Κυπριακά δεδομένα που εκφράζει έμπρακτα και πειστικά για πολλοστή φορά την αγάπη και αφοσίωση του κόσμου της Ομόνοιας για την ομάδα του.

Η πρώτη εμφάνιση της ομάδας (αγώνας  με τη Μπούντουσνοστ) είχε φυσιολογικά τα λιγότερα εισιτήρια. Η ομάδα βρισκόταν ακόμη στο αρχικό στάδιο και ο κόσμος δεν είχε …ζεσταθεί, παρά την καλή εμφάνιση στο Μαυροβούνιο. Στον αγώνα με τη Μέταλλουργκ τα πράγματα βελτιώθηκαν, αφού προηγήθηκε η άνετη πρόκριση. Περισσότεροι Ομονοιάτες έτρεξαν στο γήπεδο για να δουν την ομάδα τους. Στον δε αγώνα με τη Δυναμό… έγινε το αδιαχώρητο. Σημειώθηκε κοσμοπλημύρα λόγω της λαχτάρας για την πρόκριση σε όμιλο του Γιουρόπα Λινγκ. Άλλοι όμως αι βουλαί του… χασάπη της Ρουμανίας, που παίρνοντας το χασαπομάχαιρο, κατακρεούργησε την Ομόνοια και τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου, στερώντας από την Κυπριακή ομάδα αυτό που άξιζε πέρα για πέρα. Την πρόκριση.

Τέσσερις μέρες αργότερα ο πράσινος λαός παρά την απέραντη πίκρα του και τα πελώρια «γιατί» που στριφογύριζαν στο μυαλό του για τη μεγάλη αδικία που έζησε, έδωσε μεγαλόπρεπα νέο μαζικό «παρών» στο γήπεδο, αποχωρώντας όμως αυτή φορά με το χαμόγελο στα χείλη για την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα.

Αυτός είναι ο πράσινος λαός. Και ποιος να συγκριθεί μαζί του…