Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Κέρδισε πίκρα, κούραση και Ανόρθωση

Κέρδισε πίκρα, κούραση και Ανόρθωση


Μια ψυχωμένη ΟΜΟΝΟΙΑ παρότι φανερά κουρασμένη σωματικά και ψυχολογικά, κατέβαλε την αντίσταση της Ανόρθωσης με 3-2. Δύο γκολ για την ομάδα μας πέτυχε ο Ποτέ και το νικητήριο ο Ονησίφορος Ρουσιάς, τη στιγμή που στην εκπνοή χάθηκαν σπουδαίες ευκαιρίες να τελειώσει ο αγώνας.

Α ημίχρονο

Με μπροστάρη το ΛΑΟ της η ΟΜΟΝΟΙΑ μπήκε σαν δαιμονισμένη στο γήπεδο. Μόλις στο 2′ ο Γκαρσία έδωσε την ασσίστ, ο Ποτέ έπιασε την κεφαλιά και έγραψε το 1-0! Στο 7′ μετά από κόρνερ του Ράμος, ο Γκαρσία άφησε όμως ο Στεπάνοφ από κοντά δεν κατάφερε να σκοράρει. Η αντίδραση της Ανόρθωσης ήρθε μετά το 10′. Πρώτα σε αυτό το λεπτό ο Λαΐφης έκανε κεφαλιά άουτ, ενώ 2 λεπτά αργότερα από πολύ κοντά ο Ιακοβένκο σημάδεψε το δοκάρι. Στο 16′ Ο Ιακοβένκο έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, αφού αυτή τη φορά ο Μορέιρα τον νίκησε σε τετ α τετ. Τελικά η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν απέφυγε την ισοφάριση. Στο 19′ ο Κάλβο πέρασε από τον Ακουισταπάτσε γύρισε στον Εντέ που από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει. Οι επόμενες φάσεις, ήταν αψιμαχίες. Ο Ιακοβένκο πρώτα έσπρωξε από το λαιμό τον Σερτζίνιο αλλά δεν αποβλήθηκε. 1 λεπτό μετά ο Αμπουρχάνια έκανε δυνατό φάουλ  στον Σερτζίνιο, με τον Ιακοβένκο να επεμβαίνει και να σπρώχνει το παίκτης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ο Σερτζίνιο αντέδρασε και το αποτέλεσμα ήταν να πάρουν από μια κίτρινη. Στο 36′ ο Γκαρσία σκόραρε από κοντά όμως το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στην επόμενη μεγάλη ευκαιρία ήρθε το γκολ. Ο Ράμος έπαιξε κάθετα τον Ποτέ, ο άσσος από το Μπενίν πλάσαρε εύστοχα και έγραψε το 2-1! Στο 44′ η ΟΜΟΝΟΙΑ έφτιαξε άλλη μια μεγάλη φάση και μάλιστα διπλή. Πρώτα ο Νούχου έκοψε σέντρα του Ασσίς πριν σκοράρει ο Ποτέ και στη συνέχεια ένα σουτ του Φοφανά πέρασε μόλις άουτ.

Β ημίχρονο

Με μια αλλαγή η ΟΜΟΝΟΙΑ, αφού ο Ασσίς έμεινε στα αποδυτήρια και τον αντικατέστησε ο Μαργκάσα. Η πρώτη υποψία φάσης ήρθε στο 46′ όμως η πάσα του Γκαρσία προς  τον Ποτέ ήταν πολύ δυνατή. Στο 55′ ένα σουτ του Κάλβο πέρασε άουτ, ενώ το απευθείας φάουλ του ράμος 2 λεπτά αργότερα είχε την ίδια κατάληξη. Στην πρώτη μεάλη φάση του ημιχρόνου ήρθε το γκολ στο 63. Ο Μαϊσουράντζε βρήκε τον Ιακοβένκο που από κοντά πλάσαρε εύστοχα και έγραψε το 2-2. Στο 74′ ο Μαργκάσα έκανε τη σέντρα και ο Φοφανά στο δεύτερο δοκάρι το σουτ με την πρώτη, όμως κόντραρε. 6 λεπτά μετά ο ίδιος παίκτης έφυγε μόνος, όμως υποδείχθηκε ορθά σε θέση οφσάιντ. Όσο περνούσε ο χρόνος, η Ανόρθωση οπισθοχωρούσε και ο Καϊάφας ρίσκαρε περνώντας στον αγώνα το Ρουσιά. Ο μικρός τον δικαίωσε αφού στην πρώτη του ευκαιρία στο 89′ σκόραρε. Ο Σότα έδωσε στον Ονησίφορο που πλάσαρε εύστοχα!

Συμπερασματικά

Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν έπιασε απόδοση παρόμοια της Ευρώπης αφού ήταν εμφανώς καταπονεμένη. Βρήκε όμως τα ψυχικά αποθέματα να πάρει τη νίκη και να μπει με το δεξί στο πρωτάθλημα. Μπράβο σε όλους!

[nggallery id=580]