Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Η ΟΜΟΝΟΙΑ του Καϊάφα

Η ΟΜΟΝΟΙΑ του Καϊάφα


Του Κώστα Καλλή, Ο Φιλελεύθερος

Τα πρώτα δείγματα της νέας Ομόνοιας που «έχτισε» ο Κώστας Καϊάφας είναι θετικά, όμως η ομάδα του «τριφυλλιού» θα κριθεί σε βάθος χρόνου. Ωστόσο, τα σημάδια είναι ενθαρρυντικά και το μέλλον ανήκει στους πράσινους.

Ο Κύπριος τεχνικός αναδόμησε την ομάδα από το μηδέν σχεδόν. Ενέταξε στο ρόστερ της πολλούς νέους ποδοσφαιριστές, παρά ταύτα κατάφερε να δημιουργήσει αξιόλογο σύνολο, σύμφωνα πάντοτε με την εικόνα που έβγαλε η Ομόνοια στα πρώτα επτά επίσημα ματς.

Ο προπονητής, αφού πρώτα κέρδισε τους παίκτες του με τον τρόπο δουλειάς του, κατάφερε άμεσα να περάσει τα στοιχεία που επιθυμεί να έχουν στο παιχνίδι τους. Με το… καλημέρα, παρακολουθώντας κάποιος τα παιχνίδια του «τριφυλλιού» μπορεί να διαπιστώσει πως η ομάδα απέκτησε ταυτότητα και πως πρόκειται για την «Ομόνοια του Καϊάφα».

Οι πράσινοι δουλεύουν σε δυο συστήματα (3-5-2 και 4-2-3-1), τα οποία όπως είπε ο Καϊάφας θα τα ακολουθούν ανάλογα και με τον αντίπαλο. Αρκετοί παίκτες που πλαισιώνουν το ρόστερ είναι διπλοθεσίτες και δίνουν την ευχέρεια στον προπονητή τους να διαφοροποιήσει κάτι από παιχνίδι σε παιχνίδι, αλλά και την ώρα του αγώνα, θέλοντας να αλλάξει κάτι που ίσως δεν του άρεσε.

Όπως έγινε στο ματς με την Ανόρθωση, για κάποιο χρονικό διάστημα, με τον Σερζίνιο από αμυντικό χαφ να μετακινείται σε ρόλο κεντρικού αμυντικού, μετατρέποντας το σύστημα από 3-5-2 σε 4-4-2. Είναι ξεκάθαρο πως, ο Καϊάφας εφαρμόζει το πλάνο του βάσει και τον τρόπο που αγωνίζεται ο αντίπαλος. Αυτό το είδαμε έντονα στα ματς της Ευρώπης.

Όσον στο παιχνίδι της, η Ομόνοια επιδιώκει να κάνει παιχνίδι κατοχής, αναπτύσσεται με διαφορετικούς τρόπους, με δύναμή της τα άκρα της. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» πέρασε σε χρόνο ρεκόρ την δική του φιλοσοφία, ενώ όντας για σειρά ετών ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας, γνωρίζει το dna των οπαδών της και στοχεύει όπως η ομάδα του παίζει επιθετικό και ελκυστικό ποδόσφαιρο.

Βεβαίως, αυτό θα γίνεται όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες ενός αγώνα κυρίως, αφού αυτοσκοπός σε κάθε ματς είναι η νίκη. «Η Ομόνοια του Καϊάφα» βρίσκεται στο σωστό δρόμο, όμως χρειάζεται συνεχής προσπάθεια και δουλειά, αφού στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό.