Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Όταν ο Μίκαελ Ποτέ σκοράρει

Όταν ο Μίκαελ Ποτέ σκοράρει


Του Κώστα Καλλή, “Ο Φιλελεύθερος”

Τέσσερα γκολ στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και πρώτος στον πίνακα των σκόρερ (μαζί με τον Μαντούκα).

Ο Μικαέλ Ποτέ πέτυχε ένα σημαντικό γκολ, οδηγώντας την ομάδα του στην επιτυχία επί του Οθέλλου.

Ο διεθνής επιθετικός με το Μπενίν, που ήταν ο πιο δραστήριος ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας στο προχθεσινό ματς, μίλησε στο τέλος μ’ ένα εξαιρετικό γκολ, δείγμα της κλάσης του. Το δείγμα μπορεί να είναι μικρό, όμως άκρως διαφωτιστικό για την αξία του 30χρονου επιθετικού.

Ο Ποτέ, που πέτυχε τα τέσσερα από τα πέντε γκολ της Ομόνοιας στο πρωτάθλημα (το άλλο ο Ρουσιάς), είδε δίκτυα στα τρία από τα τέσσερα ματς πρωταθλήματος (δύο με την Ανόρθωση, ένα με τη Νέα Σαλαμίνα και ένα με τον Οθέλλο).

Δεν σκόραρε με την ΑΕΚ και η ομάδα του δέχθηκε την ήττα. Στην Ευρώπη πέτυχε δύο γκολ, ένα με τη Μέταλουργκ (3-0) και ένα με τον Ντιναμό (1-2).

Το ματς με την ομάδα της Μόσχας είναι το μοναδικό από όσα σκόραρε ο Ποτέ, στο οποίο το «τριφύλλι» ηττήθηκε. Επίσης, ο Ποτέ μαζί με τον Ακουισταπάτσε είναι οι μόνοι που δεν έχασαν λεπτό στις τέσσερις αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Η Ομόνοια φαίνεται να πέτυχε διάνα με τον 30χρνο στράικερ, αναμένοντας πως η συνέχεια θα είναι ανάλογη και ο Ποτέ με τα γκολ του θα χαρίσει στην ομάδα του κι άλλες επιτυχίες.

Βεβαίως, μια ομάδα δεν μπορεί να στηρίζεται σ’ έναν ποδοσφαιριστή στο σκοράρισμα, αλλά θα πρέπει να έχει βοήθειες και από άλλους.