Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Το πλάνο διαχείρισης του ρόστερ

Το πλάνο διαχείρισης του ρόστερ


Στα τελευταία παιχνίδια 5 της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ο Κώστας Καϊάφας προσπάθησε να κρατήσει ένα κορμό στην εντεκάδα. Ουσιαστικά ανάλογα με το σύστημα, έκανε 1-2 αλλαγές και μέχρι εκεί, κυρίως για λόγους ομοιογένειας, αφού η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι καινούρια ομάδα. Το πρωτάθλημα πάντως είνα μακρύ και ο κόουτς προετοιμάζεται ανάλογα, αφού όλοι οι παίκτες του ρόστερ είναι αναγκαίοι. Είτε για λόγους ανάγκης, είτε ξεκούρασης, όλοι οι παίκτες πρέπει να είναι σε εγρήγορση.

Τερματοφύλακες

Ο καλύτερος στο πρωτάθλημα (Μορέιρα), ο καλύτερος Κύπριος (Γιωργαλλίδης) και ο καλύτερος νεαρός (Παναγή). Καλύτερα δεν γίνεται!

Άμυνα

Έχουν αγωνιστεί εώς τώρα οι Στεπάνοφ, Ακουισταπάτσε, Λομπιανίτσε, Κυριάκου, Σκαραμοτσίνο, Κακουμπάβα και Μαργκάσα. Όσο δεν υπάρχουν απουσίες, ο Ρενάτο μάλλον για τα χαφ θα υπολογίζεται, ενώ ο Κακουμπάβα έχει ήδη αποχωρήσει, έτσι οι υπόλοιποι 5, θα αξιοποιούνται σε 3 ή 4 θέσεις ανάλογα με το σύστημα. Από κοντά και οι Μουλαζίμης-Φιλιώτης. Ο Μούλα μπορεί να προσφέρει δεξιά και στο κέντρο της άμυνας, ο Φιλιώτης στα δύο άκρα.

Αμυντικά Χαφ

Ρόντρι και Σερτζίνιο κλείδωσαν τις δυο θέσεις μέχρι τώρα. Πλέον έχουν ανταγωνισμό αφού ο Μαργκάσα απελευθερώνεται με την επιστροφή Σκαραμοτσίνο. Πίσω από αυτή την τριάδα οι Φυλακτού και Οικονομίδης. Μπορεί να μην έχουν εμπειρίες σε μεγάλη ομάδα, αλλά μπορούν να βοηθήσουν. Ειδικά σε παιχνίδια που δεν είναι ντέρμπι, είμαστε βέβαιοι πως μπορούν να παίξουν με άνεση, να δώσουν ανάσες και να κερδίσουν σε εμπειρίες και αυτοπεποίθηση.

Επιτελικοί

Νούνο Ασσίς και Σότα Γκρικαλασβίλι συνθέτουν ένα εξαιρετικό δίδυμο.

Ακραίοι μεσοεπιθετικοί

Ράμος και Φοφανά είναι μέχρι σήμερα οι βασικοί και δικαιώνουν πλήρως τον προπονητή τους. Μέχρι στιγμής τους πλαισίωναν δύο νεαροί, αλλά ιδιαίτερα ταλαντούχοι, οι Δημητρίου και Ρούμπιο. Πλέον υπάρχει και ένα μεγάλο όνομα, ο Άντραζ Κιρμ που προέρχεται από γεμάτη σαιζόν στην Eredivisie και συνεχόμενες κλήσεις στην εθνική Σλοβενίας.

Επίθεση

Ο Ονησίφορος Ρουσιάς μας υπενθύμισε πως δεν είναι 2 οι εξαιρετικοί επιθετικοί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αλλά 3, με το γκολ του κόντρα στην Ανόρθωση! Ποτέ και Γκαρσία έχουν ήδη γοητεύσει και μπορούν να βοηθήσουν σε 4-2-3-1 ή 3-5-2.

 

Συμπερασματικά

Μπορεί να μην είναι όλοι μεγάλα ονόματα, αλλά όλοι έχουν τη δική τους προοπτική. Αν οι νεαροί ανταποκριθούν στις προσδοκίες, μπορούν να αποτελέσουν το βάθος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και αν αυτό συμβεί, θα μείνουν αρκετοί με ανοικτό το στόμα λόγω της πορείας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.