Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Πονάει στον άξονα

Πονάει στον άξονα


Αρκετά είναι τα θέματα που καλείται ο κόουτς να διορθώσει. Αν ήταν όμως να επιλέξουμε εκείνο που επείγει περισσότερο, είναι ο άξονας και με τις κινήσεις του ο Κώστας Καϊάφας δείχνει πως ο νευραλγικός χώρος του κέντρου είναι αυτός που τον προβληματίζει πιο πολύ. Ως γνωστόν, η μεσαία γραμμή είναι η πιο σημαντική στο παιχνίδι και ίσως αυτό να εξηγεί την εικόνα της ομάδας.

Πέραν του Ρόντρι που είναι ο σταθερός στα αμυντικά χαφ, ο Καϊάφας έχει ξεκινήσει τους Σερτζίνιο, Μαργκάσα, Οικονομίδη στο χώρο, ενώ σαν αλλαγή έπαιξε ο Γεράσιμος Φυλακτού. Ξεκάθαρα ψάχνει την χρυσή τομή γιατί μέχρι στιγμής κάτι δεν κάνει κλικ. Λείπει ο παίκτης που θα κουβαλήσει την μπάλα μπροστά, λείπει και το κάθετο παιχνίδι μιας και ανεξάρτητα από το πόσο ποιοτικοί είναι οι προαναφερθέντες, είναι παίκτες που κυρίως παίζουν παράλληλα. Την ίδια στιγμή δεν υπάρχει αμυντικό χαφ “κυμματοθραύστης” όπως τον έλεγε ο Σαβέφσκι, αυτός πάνω στον οποίο θα σταματούν οι αντίπαλες επιθέσεις πριν φτάσουν στην άμυνα.

Λέμε ξανά, πως είναι πολύ περισσότερο θέμα χαρακτηριστικών των παικτών που διαθέτουμε, παρά θέμα αξίας τους. Στο διάστημα πάντως που συνυπήρξαν χθες Νούνο και Γκρικαλασβίλι στην εντεκάδα, τα πράγματα ήταν σαφώς καλύτερα, αφού ανέλαβε ο Ασσίς το ρόλο του “κουβαλητή”. Κατά πόσον εμπερικλείει κίνδυνο αμυντικά το να ξεκινήσουν μαζί οι δυο, είναι κάτι που πρέπει να το αποφασίσει ο κόουτς.