Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Πώς έπαιξε ο κόουτς

Πώς έπαιξε ο κόουτς


Να που είδαμε την ΟΜΟΝΟΙΑ να παίζει και με τρίτο σύστημα, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως τα έπαιξε και τα 3 στο σημερινό παιχνίδι. Ο Καϊάφας ξεκίνησε με 3-5-2, αλλά το μετέτρεψε σε 4-4-2 στο 30. Αφού όμως είδε πως το δεύτερο ημίχρονο δεν του έβγαινε, στο 58′ πέρασε στο ματς τον Γκρικαλασβίι και το μετέτρεψε σε 4-2-3-1.

Η τακτική και η εντεκάδα

Με 3-5-2 παρέταξε την ΟΜΟΝΟΙΑ ο Καϊάφας και διάθεση να μπει επιθετικά. Το κατάφερε και σκόραρε νωρίς, όμως στην εξέλιξη του ματς η Ανόρθωση βρήκε πολλούς χώρους από αριστερά.

Στον άσσο ήταν ο Μορέιρα και τριάδα μπροστά του οι Λομπιανίτσε, Στεπάνοφ και Ακουισταπάτσε. Στα φτερά ήταν οι Φοφανά-Ράμος και στον άξονα Ρόντρι και Σερτζίνιο. Ο Ασσίς ήταν επιτελικός και επιθετικό δίδυμο οι Γκαρσία και Ποτέ.

Η γρήγορη αλλαγή στο σύστημα

Καθώς περνούσε το ματς και η Ανόρθωση ανέβαινε, ο αντίπαλος βρήκε χώρους στα πλάγια και μάλιστα κατάφερε να σκοράρει. Ο Καϊάφας γύρω στο 30′ άλλαξε το σύστημα και για πρώτη φορά φέτος έπαιξε με 4-4-2. Ο Σερτζίνιο μεταφέρθηκε στην άμυνα πλάι στον Στεπάνοφ, ο Ακουισταπάτσε πήγε δεξί μπακ, ενώ ο Λομπιανίτσε δεξί μπακ. Στον άξονα ο Νούνο Ασσίς ήρθε λίγο πιο πίσω δίπλα στο Ρόντρι. Στα φτερά παρέμειναν Φοφανά-Ράμος και στην επίθεση Γκαρσία και Ποτέ.

Β’ ημίχρονο με αλλαγή

Ο Νούνο Ασσίς έμεινε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο, με το Ρενάτο Μαργκάσα να περνάει στα αποδυτήρια. Το 4-4-2 δεν άλλαξε, άλλαξαν όμως θέση οι παίκτες. Ο Σερτζίνιο επέστρεψε στον άξονα πλάι στο Ρόντρι, με το Ρενάτο να παίρνει θέση αριστερού μπακ.

Σότα και 4-2-3-1

12 λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο κόοτς πέρασε στο παιχνίδι τον Σότα Γκρικαλασβίλι αντί του Ρομπέρτο Γκαρσία μετατρέποντας το σύστημα σε 4-2-3-1. Ο Μίκαελ Ποτέ ήταν ο μοναδικός προωθημένος, με τον Γεωργιανό να κινείται πίσω του ως επιτελικός μέσος.

Ξανά 4-4-2 με Ρουσιά

Στο 78′ και με το σκορ στο 2-2, ο Καϊάφας έπρεπε να πάρει ρίσκο. Πέρασε στον αγώνα τον Ονησίφορο Ρουσιά πλάι στον Ποτέ, ενώ ο Γκρικαλασβίλι ήρθε πιο πίσω, πλάι στον Ρόντρι.