Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Έπαιξε 90 λεπτά ο Φιλιώτης και από ένα 45λεπτο οι Ρουσιάς και...

Έπαιξε 90 λεπτά ο Φιλιώτης και από ένα 45λεπτο οι Ρουσιάς και Δημητρίου


Με το περιβραχιόνιο αγωνίστηκε ο Ονησίφορος Ρουσιάς
Τη βαριά ήττα δέχθηκε σήμερα σε φιλικό παιχνίδι η Εθνική Ελπίδων της Κύπρου από την αντίστοιχη ομάδα του Βελγίου. Το παιχνίδι διεξήχθη στο στάδιο Αμμόχωστος και οι Βέλγοι κέρδισαν με το επιβλητικό 0-6 και ενώ το σκορ στο πρώτο μέρος ήταν στο 0-1. Στο αρχικό σχήμα του ομοσπονδιακού τεχνικού ήταν οι Φιλιώτης, Ρουσιάς και Δημητρίου, με τον πρώτο να αγωνίζεται σε ολόκληρο το 90λεπτό και τους άλλους δυο να παίζουν ένα 45λεπτο. Οι Μουλαζίμης και Παναγή που ήταν επίσης στην αποστολή δεν πήραν χρόνο συμμετοχής βλέποντας το παιχνίδι από τον πάγκο. Ο Ονησίφορος Ρουσιάς φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού, αρκετά τιμητικό για τον ποδοσφαιριστή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Οι υποχρεώσεις για τους πράσινους δεν σταματούν εδώ, αφού θα ταξιδέψουν στην Ιταλία για τον τελευταίο αγώνα της Εθνικής Ελπίδων σε αυτή την προκριματική φάση. 
Αρκετές οι μονομαχίες του Φιλιώτη στην αναμέτρηση

Η ενημέρωση της ιστοσελίδα της ομοσπονδίας:

Την ήττα με 6-0 γνώρισε η Εθνική Ελπίδων από το Βέλγιο στο Στάδιο Αμμόχωστος – Επιστροφή στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-21.

Η Κύπρος με το σημερινό παιχνίδι ολοκλήρωσε τις εντός έδρας υποχρεώσεις της στη διοργάνωση που διανύουμε.

Οι φιλοξενούμενοι κυνήγησαν μόνο το αποτέλεσμα της νίκης που τους δίνει το δικαίωμα να ελπίζουν για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Το 6-0 είναι σίγουρα βαρύ σκορ για την Εθνική μας που μετά το 0-3 και την αποβολή του Λαϊφη δεν κατάφερε να προβάλει σθεναρή αντίσταση απέναντι στην εξαιρετική ομάδα του Βελγίου.

Στο 13΄οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με γωνιακό σουτ του Τίλεμανς από το ύψος της μεγάλης επαναρθωτικής.

Οι διεθνείς μας μετά τα σε βάρος τους δεδομένα προσπαθούν να αντιδράσουν και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ισοφάριση.

Στο 19′ δυνατό σουτ του Ρουσιά έφυγε πάνω από τα δοκάρια της εστίας των Βέλγων.

Στο 22′ καλή προϋπόθεση για ισοφάριση. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Εγγλέζου ο Λαϊφης από καλή θέση έπιασε την κεφαλιά που έφυγε άουτ.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε με 1-0 υπέρ των Βέλγων.

Η Εθνική μας μπήκε δυνατά και στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν ιδιαίτερα επιθετική και κυνήγησε την ισοφάριση όμως δυστυχώς με την πρώτη αξιόλογη πρωτοβουλία των φιλοξενούμενων ήρθε και το δεύτερο τους τέρμα.

Στο 53΄ο Εγγλέζου μετά από πάσα του Σωτηρίου έπιασε το σουτ που έφυγε άουτ.

Στο 57′ οι Βέλγοι πέτυχαν το 2-0 με τον Ντεναγιέρ και το 3-0 στο 63′ με τον Μποκού.

Μετά από αυτή την εξέλιξη οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν και συνέχισαν να είναι το ίδιο αποτελεσματικοί.

Στο 74′ σκόραρε ο Μπατσουάγι και το Βέλγιο έφτασε στο 4-0 και ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 84′ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 5-0. Το 6-0 διαμόρφωσε στο 90′ ο Καπασέλε.

Στο 65′ αποβλήθηκε για δυνατό φάουλ με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Λαϊφης και η Κύπρος συνέχισε με δέκα ποδοσφαιριστές.

Η Κύπρος αγωνίστηκε με τους Μυτίδη, Θεμιστοκλέους, Λαϊφη, Χριστοφίδη, Π. Θεοδώρου, Φροξυλιά, Ρουσιά (46′ Σωτηρίου), Εγγλέζου, Α. Παναγιώτου, Πουτζιουρή (70 Ιωάννου), Μ. Δημητρίου (46′ Δ. Κυπριανού).

*Τον αγώνα παρακολούθησε και μέλος της προπονητικής ομάδας της Ιταλίας, την οποία θα αντιμετωπίσουμε στο φινάλε της ερχόμενης Τρίτης.

Καλή παρουσία από το Μάριο Δημητρίου στο παιχνίδι