Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Το …τρίπτυχο της ήττας

Το …τρίπτυχο της ήττας


Του Αντρέα Μιχαήλ, sport-fm.com.cy

Λάθη, αστοχία και ..διαιτησία. Τα τρία αυτά στοιχεία που συνέθεσαν (κατά σειρά) το σκηνικό για να χάσει η Ομόνοια από τον Εθνικό στο Δασάκι και να μείνει ακόμη περισσότερο πίσω στη βαθμολογία.

Αναλύοντας το κεφάλαιο «εμφάνισης», σίγουρα η Ομόνοια δεν ξεκίνησε τον αγώνα όπως θα έπρεπε και θα λέγαμε ότι και πάλι πέρασε ένα ολόκληρο ημίχρονο χωρίς να κάνει αισθητή την παρουσία της. Θα ανέμενε κανείς ότι μετά τις εμφανίσεις με ΑΕΚ και Οθέλλο κάπου θα περνούσε αυτό το φαινόμενο, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε και αντί αυτού ήρθε και το τέρμα για τον Εθνικό στη τελευταία φάση του ημιχρόνου. Ένα τέρμα σε πολύ καθοριστικό σημείο που όπως ήταν λογικό θα ανάγκαζε την ομάδα να ανέβει στην επανάληψη.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν μεν με διαφορετική διάθεση, πίεσαν μέχρις εκεί που δεν έφτανε την ομάδα της Άχνας, όμως δεν υπήρχε το καθαρό μυαλό στις φάσεις που δημιουργήθηκαν, με αποτέλεσμα όσο περνούσε ο χρόνος οι ποδοσφαιριστές να φορτώνονται ολοένα και με περισσότερο άγχος. Τελικά το τέρμα δεν ήρθε ποτέ και ομάδα που δεν σκοράρει δεν μπορεί και να κερδίζει. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε πως η Ομόνοια στα τελευταία τρία παιγνίδια σκόραρε μόλις ένα τέρμα και αυτό λέει πολλά..

Αφήσαμε στο τέλος και το κεφάλαιο διαιτησία. Όσο και αν για κάποιους μπορεί να εκληφθεί ως δικαιολογία, η παράβαση πάνω στον Γκριγκαλασβίλι έβγαζε ..μάτια και νοουμένου ότι απέμενε και αρκετός χρόνος ακόμη, ουδείς μπορεί να αφαιρέσει το δικαίωμα από τον Κώστα Καϊάφα και τον κάθε Ομονοιάτη να νιώθει αδικημένος.

Η ουσία πάντως είναι πως η Ομόνοια επέστρεψε από το Δασάκι χωρίς βαθμολογικό κέρδος, και η νέα ήττα φέρει την ομάδα πολύ νωρίς αρκετά πίσω στη βαθμολογία. Αυτό είναι κάτι που προβληματίζει καθώς ναι μεν πρόκειται για μια ομάδα που τώρα κτίζεται, από την άλλη όμως κάτι πρέπει να γίνει για να ξαναβρούν οι ποδοσφαιριστές το καλό τους πρόσωπο που έδειξαν στα ευρωπαϊκά παιγνίδια και που για την ώρα κάπου το ξέχασαν.