Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Αυτοστήριξη…

Αυτοστήριξη…


Του Πέτρου Παπαγιώργη, 24sports.com.cy

Είναι  λογικές και απόλυτα κατανοητές οι παραινέσεις της διοίκησης και της τεχνικής ηγεσίας της Ομόνοιας για στήριξη της ομάδας. Σε τέτοιες περιόδους δυσκολιών αυτό είναι αναγκαίο. Οι δυσκολίες που αντιμετώπισε η Ομόνοια τα τελευταία χρόνια είναι πάμπολλες, αλλά ο κόσμος ήταν πάντα παρών και έδινε τη στήριξη με κάθε τρόπο. Και με βάση τις ενδείξεις θα το κάνει και τώρα, όσο απογοητευμένος και αν είναι.

Το κύριο θέμα όμως δεν είναι αυτό. Το ζητούμενο είναι η ίδια ομάδα να στηρίξει τον εαυτό της. Να βρει τη δύναμη και τον τρόπο να παρουσιαστεί στο γήπεδο με βάση τις δυνατότητες που έδειξε στα Ευρωπαϊκά ματς και έδωσε την ελπίδα στον καταταλαιπωρημένο τα τελευταία χρόνια κόσμο της.

Η Ομόνοια της Ευρώπης δεν «έβγαζε μάτια», αλλά ήταν μια συμπαγής ομάδα, με μικρές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών που έκανε ελάχιστα λάθη στη διάρκεια του παιχνιδιού. Μια ομάδα που άξιζε πέρα για πέρα την πρόκριση σε όμιλο, αλλά για τους λόγους που όλοι ξέρουμε, δεν πέτυχε το στόχο της.

Από τη μέρα που άρχισε το πρωτάθλημα παρακολουθούμε μια διαφορετική Ομόνοια. Μια ομάδα  που… πασκίζει  να σταθεί στο γήπεδο και δεν τα καταφέρνει. Είναι κατανοητό το ψυχολογικό σοκ του Ευρωπαϊκού αποκλεισμού, που υφίσταται άλλωστε κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

Από κει και πέρα  όμως είναι και το καθαρά αγωνιστικό. Η παρατεταμένη πτώση πρέπει να λάβει ένα τέλος για να προχωρήσει η ομάδα. Η άνοδος της απόδοσης  θα επέλθει με τον εντοπισμό των αιτιών της πτώσης και τη διόρθωση τους. Να επανέλθει η φρεσκάδα και η αποδοτική λειτουργία της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο, έτσι ώστε να γίνει ανταγωνιστική σε κάθε παιχνίδι. Για να πηγαίνει ο κόσμος στο γήπεδο  και να το ευχαριστιέται. Όχι να καταταράζεται την ώρα που πήγε. Αυτό άλλωστε αποτελεί και τον υπό τις συνθήκες επιβαλλόμενο τεθέντα φετινό στόχο.