Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ανακοίνωση διαιτητών για την επίθεση σε Ανδρέου

Ανακοίνωση διαιτητών για την επίθεση σε Ανδρέου


Ανακοίνωση εξέδωσε ο σύνδεσμος διαιτητών Κύπρου μέσω της οποίας καταδικάζει την επίθεση εις βάρους του μέλους του Ανδρέα Ανδρέου. Η ανακοίνωση προκαλεί πολλά ερωτηματικά αφού αναφέρει ότι  “Η ενέργεια εναντίον της οικίας του Μέλους μας έγινε 15 και πλέον ημέρες μετά τη διεξαγωγή συγκεκριμένου Ποδοσφαιρικού αγώνα”. Απορούμε πώς είναι πραγματικά δυνατόν να έχουν αποφασίσει πως η επίθεση έχει να κάνει με τον αγώνα, αφού μετά από εκείνον ο Ανδρέου είχε οριστεί ξανά! Επίσης αλγεινή εντύπωση προκαλεί ότι οι διαιτητές συσχετίζουν την επίθεση με την «κατ’ επανάληψη κριτική που εξασκήθηκε από συγκεκριμένα ΜΜΕ στο Μέλος μας για την απόδοση του στον πιο πάνω αγώνα». Μήπως να του έλεγαν και συγγνώμη τα ΜΜΕ; Η ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Δ.Κ. συνήλθε έκτακτα εν τη παρουσία του Μέλους μας Β.Δ. Ανδρέα Ανδρέου και συζήτησε τη νέα εγκληματική ενέργεια των «γνωστών –αγνώστων» εγκληματιών εναντίον του Μέλους μας. Ο Σ.Δ.Κ καταδικάζει με αποτροπιασμό τη νέα παράνομη πράξη των νυκτοβατών η οποία δεν στρέφεται μόνον εναντίον του Μέλους μας αλλά εναντίον όλου του Ποδοσφαιρικού οικοδομήματος. Η προχθεσινή ενέργεια των παρανόμων έρχεται να προστεθεί σε σειρά άλλων γεγονότων που έγιναν στη προηγούμενη Ποδοσφαιρική περίοδο και ανάγκασαν την πολιτεία εσπευσμένα να προβεί σε τροποποιήσεις της σχετικής νομοθεσίας με σκοπό την μεγαλύτερη δυνατή μείωση του χουλιγκανισμού και άλλων παρόμοιων ενεργειών. Υπενθυμίζουμε στο πρόσφατο παρελθόν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές όταν τοποθετήθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί σε αυτοκίνητα και οικίες Μελών μας. Ακολούθησαν οι τυπικές καταδίκες και επιστολές συμπαράστασης. Οι έρευνες θεωρούμε ότι ακόμη συνεχίζονται. Η ενέργεια εναντίον της οικίας του Μέλους μας έγινε 15 και πλέον ημέρες μετά τη διεξαγωγή συγκεκριμένου Ποδοσφαιρικού αγώνα και την κατ’ επανάληψη κριτική που εξασκήθηκε από συγκεκριμένα ΜΜΕ στο Μέλος μας για την απόδοση του στον πιο πάνω αγώνα.

Τονίζουμε ότι σαν Σ.Δ.Κ. επιδιώκουμε την καλόπιστη κριτική η οποία μας βοηθά να γίνουμε καλύτεροι κάτι που εξάλλου είναι συνεχής μας προσπάθεια. Όταν όμως η καλόπιστη κριτική μετατρέπεται από κάποια ηλεκτρονικά ΜΜΕ σε προσωπική επίθεση με λοιδωρισμούς και υπονοούμενα ή από κάποια οπαδικά σε άμεσες ή έμμεσες απειλές, τότε αυτά τα μέσα πρέπει να θεωρούνται ότι με τη στάση τους υποδαυλίζουν το φανατισμό και το μίσος εναντίον των διαιτητών και σε κάποιες περιπτώσεις πιθανό να θεωρηθούν και σαν ηθικοί αυτουργοί διαφόρων ενεργειών από ανεγκέφαλους. Τα λάθη είναι μέρος του παιχνιδιού και αυτό το βλέπουμε σε όλα τα επίπεδα τόσο τοπικά όσο και διεθνή. Δυστυχώς στη Κύπρο πίσω από κάθε λάθος κάποιοι για τους δικούς τους λόγους βλέπουν σκοπιμότητες και διαπλοκές. Ο καθένας μπορεί εύκολα να ανατρέξει στα δημοσιεύματα ανώνυμα και επώνυμα των τελευταίων 15 ημερών που αφορούν τον συγκεκριμένο Β/Δ Ανδρέα Ανδρέου και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Η πιο πάνω διαπίστωση μας δεν μειώνει τη σωστή δουλειά που επιτελούν τα πλείστα ΜΜΕ καθώς και οι Δημοσιογράφοι που εργάζονται σε αυτά. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους να αναλάβουμε ο κάθε ένας τις δικές του ευθύνες έτσι ώστε οι νυκτοβάτες και εγκληματίες να μην βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στο χώρο του Ποδοσφαίρου. Ας ασχοληθούμε με το παιγνίδι και τους Ποδοσφαιριστές ,που είναι οι πρωταγωνιστές και να αφήσουμε έξω αυτά που νομίζουμε ότι «πωλούν» και αυξάνουν την ακροαματικότητα η την αναγνωσιμότητα μας. Ο Σ.Δ.Κ. δηλώνει για μια ακόμη φορά ότι πρώτιστο μέλημα μας είναι η συνεχής μας βελτίωση και ενέργειες σαν τη προχθεσινή δεν μας εκφοβίζουν αλλά μας ενδυναμώνουν να εκτελούμε τα καθήκοντα μας σταθερά και αντικειμενικά προς όφελος του Ποδοσφαίρου.

Χαιρετίζουμε την άμεση κινητοποίηση της αστυνομίας για εξιχνίαση της υπόθεσης και αναμένουμε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες της για εντοπισμό των δραστών και προσαγωγή τους ενώπιον της Δικαιοσύνης. Επίσης το Δ.Σ θα ζητήσει συνάντηση με τον Αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης και άλλους φορείς, για συζήτηση του εν λόγω θέματος. Χαιρετίζουμε επίσης την άμεση καταδίκη της παράνομης ενέργειας από μέρους της Κ.Ο.Π την οποία θεωρούμε το πιο στενό μας συνεργάτη στην προσπάθεια μας να καταπολεμήσουμε τέτοια φαινόμενα. Τονίζουμε ότι η ώριμη αντίδραση μας στην εγκληματική ενέργεια εναντίον του Μέλους μας είναι αποτέλεσμα σοβαρού προβληματισμού και για να δώσουμε στην πολιτεία αλλά και στην Κ.Ο.Π την ευκαιρία να προβούν σε όλες τις ενέργειες που χρειάζονται για αποτροπή στο μέλλον τέτοιων ενεργειών. Το Δ.Σ. του Συνδέσμου παρακολουθεί την κατάσταση και δεν θα διστάσει να πάρει πολύ πιο δραστικά μέτρα για να προστατεύσει τα Μέλη του. Κλείνοντας καλούμε τους συνάδελφους Διαιτητές να μην επηρεάζονται από τέτοιες ενέργειες και να συνεχίσουν να προσπαθούν δίδοντας τον καλύτερο τους εαυτό μέσα στον αγωνιστικό χώρο.