Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ίσως το αλλάξει ξανά

Ίσως το αλλάξει ξανά

pod-doxa-b133-kaiafas


Πολυπρόσωπη άμυνα παρέταξε η Δόξα Κατωκοπιάς το Σάββατο, κάτι που δυσκόλεψε αρκετά τις προσπάθειες της ομάδας μας να παίξει γρήγορα και ορθόδοξα. Ούτε η χρησιμοποίηση του Κριστοβάο Ράμος σε ρόλο δεξιού μπακ έκανε τη διαφορά, έτσι ο Κώστας Καϊάφας στο ημίχρονο του αγώνα, άλλαξε το σύστημα του σε 3-5-2, θέλοντας να πιέσει τον αντίπαλο.

Αυτή την εβδομάδα, είναι πολύ πιθανόν να αντιμετωπίσουμε ξανά πολυπρόσωπη άμυνα. Έτσι στο μυαλό του κόουτς βρίσκεται και η ιδέα να ξεκινήσει από την αρχή με 3-5-2, αφήνοντας ένα από τους αμυντικούς εκτός και χρησιμοποιώντας Γκαρσία ή Ρουσιά στη βασική εντεκάδα. Για την ώρα είναι απλά μια σκέψη, μέχρι την Κυριακή υπάρχουν άλλωστε πολλές προπονήσεις και χρόνος για τον κόουτς να καταλήξει στο πλάνο του.

Επιθετική πάντως μια ομάδα δεν την κάνει μόνο το σύστημα, αλλά και η συμπεριφορά της μέσα στο γήπεδο. Ανεξαρτήτως τακτικής, η ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει να διαθέτει ενέργεια, κίνηση χωρίς τη μπάλα και μπόλικα τρεξίματα για να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Αν τα παρατάξει δεν θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα.