Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ταλέντα υπάρχουν, παίκτες υπάρχουν…

Ταλέντα υπάρχουν, παίκτες υπάρχουν…


Ο κόσμος χθες γέμισε το ΓΣΠ για να δει την Εθνική Κύπρου. Μετά από πολλά χρόνια και τη νίκη επί της Βοσνίας, ο μέσος Κύπριος ένιωσε ανάγκη να στηρίξει την ομάδα της χώρας μας. Δεν τα κατάφεραν τελικά οι παίκτες του Πάμπου Χριστοδούλου, αλλά κέρδισαν το χειροκρότημα της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου. Παίκτες υπάρχουν, ταλέντο υπάρχει και ο κόσμος είναι έτοιμος να το στηρίξει. Φτάνει να το στηρίξουν και οι ομάδες και να αφήσει τον κόσμο να πάει γήπεδο ο Κ. Ιωνάς με την ΚΟΠ.

Στα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ τώρα. Στην χθεσινή Εθνική, ήταν χθες μόνο δυο πράσινοι, οι Κυριάκου και Γιωργαλλίδης. Πίσω από αυτούς, στον προθάλαμο, μπορούμε να θεωρήσουμε τους Μουλαζίμη, Οικονομίδη, Φυλακτού, Ρουσιά, Μάριο Δημητρίου
. Αν παίρνουν λεπτά στην ΟΜΟΝΟΙΑ, δεν θα αργήσει η μέρα που θα πάρουν κλήση και στην Εθνική, ενώ πιο πίσω είναι οι νεαρότεροι Σαμμούτης, Κονομής, Παναγιώτου, Παναγή, καθώς και οι Σοφοκλέους, Λούβαρης, Ιβανόφ, Θεράποντος, Κατελάρης. Κάποιοι θα παίξουν και θα καθιερωθούν, άλλοι όχι, το θέμα είναι να πάρουν ευκαιρίες.

Συμπερασματικά, έχοντας αγγίξει μόνο το παράδειγμα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, παίκτες υπάρχουν για τις ομάδες μας, αλλά και για την Εθνική. Φτάνει να συμπεριληφθούν στα πλάνα των εκάστοτε προπονητών και να έχουν την ευκαιρία να εξελιχθούν σαν ποδοσφαιριστές. Ειδικά για την ΟΜΟΝΟΙΑ πάντως, πέραν των ευκαιριών στα δικά της παιδιά, θεωρούμε πως πρέπει να έχει τα μάτια της 14 και για ταλέντα σε άλλες ομάδες. Ήδη παίκτες όπως ο Λαΐφης, ο Μακρής, ο Φροξυλιάς, ο Εγγλέζου, ο Κυπριανού, o Κούσουλος, ο Αρέστη, ο Πουτζιουρής, ο Κρίστης Αντρέου, καθιερώνονται στις ομάδες τους και καλό θα ήταν να παρακολουθούμε την πορεία τους. (δεν αναφέρουμε παίκτες του Αποέλ και του Απόλλωνα, αφού με τα συμβόλαια που διαθέτουν είναι δύσκολο να αποκτηθούν) Προφανώς προτεραιότητα πρέπει να έχουν τα δικά μας παιδιά.