Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Τους έχει ανάγκη

Τους έχει ανάγκη


Του Αντρέα Βιολάρη, sigmalive.com

Άντραζ Κιρμ και Άλεξ Ρούμπιο. Δύο ποδοσφαιριστές που για διάφορους και διαφορετικούς λόγους δεν έχουν καταφέρει να δώσουν το στίγμα τους και να προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια στο ξεκίνημα της φετινής χρονιάς. Μετά από έξι αγωνιστικές είναι οι ξένοι/κοινοτικοί με τον μικρότερο χρόνο συμμετοχής (93 λεπτά ο Σλοβένος και 52’ ο Ισπανός) και ο Κώστας Καϊάφας περιμένει πολύ περισσότερα από αυτούς στη συνέχεια. Είναι άλλωστε δύο ποδοσφαιριστές που μπορούν να ανεβάσουν τα επίπεδα ποιότητας και να δώσουν και βάθος, κάτι που το έχει μεγάλη ανάγκη ο τεχνικός της Ομόνοιας για το υπόλοιπο της περιόδου.

Περιμένουν έναν… άλλο Κιρμ
Η μετεγγραφή του Άντραζ Κιρμ στην Ομόνοια συνοδεύτηκε από εξαιρετικές συστάσεις, κυρίως λόγω του πλούσιου βιογραφικού που κουβαλούσε ο 30χρονος εν ενεργεία διεθνής με τη Σλοβενία. Βασικός και αναντικατάστατος όσο λίγοι συμπατριώτες του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του (πρώτος μαζί με τον Νοβάκοβιτς στη συγκεκριμένη κατηγορία την τελευταία 5ετία), είχε γεμάτες σεζόν όπου και να αγωνίστηκε σε συλλογικό επίπεδο και διαθέτει πολύ καλά ατομικά στοιχεία. Πολύ καλή τεχνική, σχετικά γρήγορος, σκοράρει αρκετά συχνά (περισσότερα από 50 γκολ στην καριέρα του), έχει καλό πόδι και το δοκιμάζει σε αρκετές περιπτώσεις και γενικότερα διαθέτει τα στοιχεία εκείνα που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στη θέση που αγωνίζεται.
Μέχρι στιγμής δεν είδαμε σχεδόν τίποτα από τα πιο πάνω, γι’ αυτό όμως υπάρχει καλή δικαιολογία. Ο Κιρμ δεν πραγματοποίησε καλοκαιρινή προετοιμασία και λογικό είναι τα επίπεδα ετοιμότητάς του να είναι πολύ χαμηλά. Αυτό φάνηκε και στα δύο παιχνίδια που αγωνίστηκε, με Εθνικό (75’) και Ερμή (18’) .
Η διακοπή του Οκτωβρίου αναμένεται να λειτουργήσει υπέρ του Σλοβένου άσου και άπαντες περιμένουν αν δουν έναν… άλλο Κιρμ, με πολύ καλύτερο πρόσωπο με την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Ρούμπιο, ο… 16ος ξένος
Ο Άλεξ Ρούμπιο αποτελεί τον… έξτρα ξένο παίκτη για τον Κώστα Καϊάφα. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός είναι ο μοναδικός μη Κύπριος ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας ο οποίος δεν έχει κλείσει το 22ο έτος της ηλικίας του (γεννημένος στις 24 Ιουλίου 1993) και ως εκ τούτου είναι εγγεγραμμένος στη λίστα Β. Με άλλα λόγια, είναι ο 16ος ξένος/κοινοτικός στο ρόστερ της ομάδας, γεγονός που τον καθιστά σημαντικό για να αποκτήσει μεγαλύτερο βάθος το ρόστερ. Ο 21χρονος Ισπανός αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Μιγκέλ Άνχελ Λοτίνα και ήρθε στην Κύπρο μόλις δύο 24ωρα πριν κλείσει το μετεγγραφικό παράθυρο του περασμένου Ιανουάριου. Η προϋπηρεσία του Ρούμπιο στη β’ ομάδα της Σεβίλλης και το μικρό πέρασμά του από την ομάδα ανδρών στην Primera Division δημιούργησαν θετικές αντιδράσεις και αρκετά υψηλές προσδοκίες για την απόκτησή του. Το πρώτο δείγμα του Ανδαλουσιανού στις πρώτες του εμφανίσεις με το «τριφύλλι» στο στήθος ήταν θετικό, στην πορεία όμως η απόδοσή του κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με της υπόλοιπης ομάδας, λίγο πάνω από το μέτριο. Οι φίλοι της Ομόνοιας περίμεναν πως η φετινή χρονιά θα ήταν διαφορετική και πολύ καλύτερη για τον Ρούμπιο, αφού θα πραγματοποιούσε για πρώτη φορά προετοιμασία με την ομάδα του. Όπως και έγινε. Το ξεκίνημα της σεζόν όμως τον βρήκε στον πάγκο. Έπαιξε σαν αλλαγή στα τέσσερα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια, ενώ στα επόμενα δύο (με Ντινάμο) δεν χρησιμοποιήθηκε. Το σκηνικό συνεχίστηκε και στο πρωτάθλημα. Στα τρία παιχνίδια έμεινε στον πάγκο και στα άλλα τρία αγωνίστηκε σαν αλλαγή, με τον συνολικό χρόνο συμμετοχής του να ξεπερνά με το ζόρι τα 50 λεπτά. Στο τελευταίο πάντως, έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του. Μπήκε με περισσότερη όρεξη, είχε πάθος, αλλά και ουσία, δημιουργώντας ουσιαστικά το γκολ της νίκης στα τελευταία λεπτά. Αυτή η καλή του εμφάνιση αναμένεται να του δώσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και παράλληλα να «υποχρεώσει» τον προπονητή του να του δώσει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Ο Κώστας Καϊάφας περιμένει πολλά παραπάνω από τον Ρούμπιο και για να τα πάρει θα πρέπει να τον χρησιμοποιήσει περισσότερο. Θεωρούμε δεδομένο ότι θα το πράξει και εναπόκειται στον ίδιο τον Ισπανό να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά.