Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ανανεωμένη και νικήτρια

Ανανεωμένη και νικήτρια

pote569


Μια ανανεωμένη σε πρόσωπα και διάθεση ΟΜΟΝΟΙΑ, κατάφερε να επιβληθεί της ΑΕΛ στο ντέρμπι με 2-0. Η ομάδα μας ήταν καλύτερη του αντιπάλου, αφού ήταν εμφανής η αλλαγή στο πάθος που έβαλαν οι παίκτες που αγωνίστηκαν σήμερα. Παρότι ευκαιρίες είχε και η ΑΕΛ, η νίκη της ομάδας μας κρίνεται δίκαιη και θα τη βοηθήσει να ανεβεί αγωνιστικά και ψυχολογικά.

Α’ ημίχρονο

Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά, χωρίς μεγάλες φάσεις ως το τέταρτο. Κάποιες κάθετες πάσες και πλαγιοκοπήσεις δεν είχαν αποτέλεσμα, αφού αποκρούστηκαν σχετικά άνετα από τις άμυνες. Κάπου εκεί το παιχνίδι άναψε. Στο 17΄ο Οικονομίδης κέρδισε πέναλτι αφού το σουτ του σταμάτησε σε χέρι αμυντικού. Εκτελεστής ο Ποτέ και 1-0! Ένα λεπτό αργότερα, ο Τακπατζουμί πήρε με φάουλ τη μπάλα από τον Ακουισταπάτσε και μπήκε στη περιοχή, τον πρόλαβε όμως ο Οικονομίδης. Στο 21′ ο ίδιος παίκτης έκανε 1-2 με τον Ασσίς και δυνατό σουτ, η μπάλα όμως έφυγε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Ρομέρο. Στο 30′ ο Σκαραμοτσίνο έκανε πολύ δυνατό μακρινό σουτ, βρήκε όμως το Ρομέρο σε ετοιμότητα. Την ίδια κατάληξη είχε και ένα σουτ του Τακπατζούμι στο 33′ αφού ο Ζοσέ απέκρουσε εύκολα. Στο 37′ ο δείκτης δυσκολίας για τον Ζοσέ αυξήθηκε, όμως ο Πορτογάλος έπιασε και το σουτ του Ντουάρτε. Στο 39′ ήρθε μεγάλη ευκαιρία για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Ο Κιρμ έκανε υπέροχη κούρσα γύρισε τη μπάλα στον Ασσίς που από το ύψος του πέναλτι σούταρε πάνω στο Ρομέρο. Στο 40′ Ποτέ, Ρούμπιο, Φυλακτού και Μαργκάσα συνδυάστηκαν υπέροχα, το σουτ όμως του Ρενάτο πέρασε άουτ. Στο 41′ η ΑΕΛ ζήτησε πέναλτι, ο Τράττος όμως θεώρησε ότι ο παίκτης της έπεσε εύκολα. Στο 42′ Ο Μορέιρα έκανε διπλή φανταστική επέμβαση. Πρώτα σε σέντρα σουτ έβγαλε τη μπάλα σχεδόν από τα δίκτυα και στην επαναφορά, έσωσε δεύτερο σουτ του Τακπατζούμι. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ρούμπιο απείλησε με δυνατό σουτ που πέρασε λίγο άουτ.

Β’ ημίχρονο

Ελαφρώς καλύτερη η ΟΜΟΝΟΙΑ στα πρώτα λεπτά, όμως η μεγάλη φάση του δεκαλέπτου ήρθε για την ΑΕΛ. Στη σέντρα από δεξιά, ο Τακπατζούμι έπιασε την πρώτη κεφαλιά και στο δεύτερο δοκάρι, προ κενής εστίας ο Καρλίτος δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίκτυα μας. Στο 58′ η ΟΜΟΝΟΙΑ σκόραρε, ο πραγματικά ΤΡΑΓΙΚΟΣ επόπτης Κυριάκου όμως, ανακάλυψε οφσάιντ. Ο Κιρμ έκανε πολύ όμορφη κούρσα, γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Ασσίς που σούταρε. Η μπάλα κατέληξε στον Ποτέ που σκόραρε, όμως ο Κυριάκου υπέδειξε οφσάιντ που δεν υπήρχε. Στο 62′ πάντως, η ΟΜΟΝΟΙΑ πέτυχε δεύτερο γκολ. Ο Φυλακτού έδωσε στον Κιρμ που με την πρώτη έδωσε στον Ποτέ. Ο Μίκαελ πλάσαρε και σκόραρε! Το γκολ ανέβασε τη ψυχολογία της ομάδας που ξεκάθαρα πατούσε καλύτερα και έφτιαξε κι άλλες προϋποθέσεις για γκολ. Στο 76 πάντως μια αδυναμία να διώξουμε, έφερε τη μπάλα στον Τακπατζούμι που έκανε δυνατό γυριστό άουτ. Στο 82′ η ΑΕΛ έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν μετά από στημένη φάση, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι και κοντά στο γκολ, όμως ο κίνδυνος ξεπεράστηκε. Στις καθυστερήσεις, ο Ρουσιάς έκανε προβολή μετά από σέντρα του Φοφανά, η μπάλα όμως πέρασε άουτ.

Συμπερασματικά

Τέλεια εμφάνιση δεν ήταν, ο Καϊάφας όμως έχει πολλούς λόγους να χαμογελάει. Κυριότερος αυτών, ο βαθμός που ανταποκρίθηκαν οι 3 νεαροί Κύπριοι που βρέθηκαν σήμερα στην εντεκάδα, αλλά φυσικά και οι 3 βαθμοί της νίκης. Σε αυτή τη νίκη πρέπει να κτίσουμε για τη συνέχεια.