Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Αρχίζει από τώρα η μάχη για τα κριτήρια

Αρχίζει από τώρα η μάχη για τα κριτήρια

dioikisi1


Ο επόμενος έλεγχος της UEFA για τα οικονομικά κριτήρια, είναι το Μάρτιο του 2015. Παρότι μας χωρίζουν περισσότεροι από 4 μήνες, στην ΟΜΟΝΟΙΑ ήδη έχουν ξεκινήσει την προσπάθεια να μαζέψουν το ποσό που απαιτείται. Δεν κρύβονται μάλιστα, αναφέροντας πως η κατάσταση είναι δυσκολότερη από ποτέ. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε μαζεμένα έξοδα με μεγαλύτερα ποσά αυτά που δαπανήθηκαν για τον Μπουθόν και τους μάνατζερς των 3 Ισπανών (Μπουθόν, Ρουέδα, Εσπασαντίν), αλλά και προς τον Φρανσίσκο Αγκίρε, με αποτέλεσμα το ταμείο ήδη να είναι μείον και οι υποχρεώσεις να τρέχουν συνεχώς.

Αν κανείς προσθέσει ότι υπάρχει οικονομική κρίση, η ομάδα δεν αποδίδει, οι οργανωμένοι έχουν ανοικτά διαφορές με τη διοίκηση και ότι ο κόσμος γενικά κουράστηκε τη μιζέρια, αντιλαμβάνεται ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η διοίκηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο να ζητήσει από το ΛΑΟ της στήριξη είναι τεράστιες. Με προσωπικές επαφές, συγκεκριμένα μέλη του σωματείου κατάφερναν μέχρι σήμερα να φέρουν ποσά στα ταμεία από φίλους του σωματείου, με δεδομένο όμως ότι χρειάζονται σχεδόν 2 εκατομμύρια ως το Μάρτιο, πολύ δύσκολα αυτά θα είναι αρκετά.

Η διοίκηση κάνει διαρκώς προσπάθεια να πιάσει δάνειο από ίδρυμα του εξωτερικού. Έχει κάποια δυνατά χαρτιά στον φάκελο της, έχει όμως και ένα μεγάλο μείον που δεν είναι άλλο από το τεράστιο χρέος που κληρονόμησε από τις προηγούμενες διοικήσεις. Πρέπει να γίνει σαφές πως αν τελικά δεν παραχωρηθεί δάνειο στο σωματείο μας, τα πράγματα θα γίνουν εξαιρετικά δύσκολα. Είναι η πρώτη φορά από το 2013 που βρισκόμαστε κατάφατσα με το ενδεχόμενο να καταθέσουμε μη συμπληρωμένο φάκελο. Και τότε τα δεδομένα ήταν πολύ διαφορετικά.

Την Τρίτη η διοίκηση θα παραθέσει δημοσιογραφική διάσκεψη. Σε αυτήν ο πρόεδρος αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα ακριβώς πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα, καθώς και κάποιες κινήσεις που προγραμματίζονται. Μια μέρα πριν, θα βρεθεί στην εκπομπή του Αντρέα Πογιατζή στο ΡΙΚ (21:45) και παρότι η συζήτηση θα είναι εφ ‘ολης της ύλης αναμένεται πως και πάλι το οικονομικό θα μονοπωλήσει τον τηλεοπτικό χρόνο. Είμαστε τετ α τετ με τις κυρώσεις. Και ελπίζουμε όλοι όσοι απαρτίζουν το σωματείο να είναι έτοιμοι για γενναίες αποφάσεις. Είναι ο μόνος τρόπος…