Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Λένε αυτό που βλέπουν

Λένε αυτό που βλέπουν

livchelsea


Βρισκόμαστε στο 88′ του παιχνιδιού της Λίβερπουλ με τη Τσέλσι με το σκορ στο 1-2. Ο Στίβεν Τζέραρντ κάνει δυνατό σουτ στη κίνηση, το οποίο αποκρούει με το χέρι ο Γκάρι Κέιχιλ. Ο διαιτητής Τέιλορ δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι και η Τσέλσι του Μουρίνιο φεύγει από το Λιμάνι με τους 3 βαθμούς της νίκης.

Το παιχνίδι για λογαριασμό το BEIN κάνουν δύο διάσημοι sportcasters, οι Ρέι Ηάτσον και Φιλ Σόεν. Αμέσως αντιδράνε στην απόφαση του διαιτητή με τον δεύτερο να λέει κατά λέξη: “There’s always something when Liverpool are playing Chelsea. I might be biased but that’s my honest opinion. There’s always something”. Στα ελληνικά το πιο πάνω μεταφράζεται ως: “Πάντα υπάρχει κάτι όταν η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει τη Τσέλσι. Ισως να είμαι  προκατειλημένος αλλά αυτή είναι η ειλικρινής μου άποψη. Πάντα υπάρχει κάτι.”

Αν και ο γραφόν, δεν υποστηρίζει καμία από τις δυο ομάδες, θαύμασα την άνεση με την οποία ένας γνωστός στην Αγγλία δημοσιογράφος εξέφρασε αμέσως προσωπική άποψη. Και το λέω με πολλή πικρία, γιατί ξέρω πως και στη Κύπρο υπάρχουν αντικειμενικοί και πολύ σοβαροί δημοσιογράφοι. Αντί να ακούμε όμως απόψεις με επιχειρήματα την ώρα των ματς, ακούμε πως “έχω άποψη πως δεν την εκφράζω”, ακούμε πως “είναι δύσκολη φάση” σε ξεκάθαρες φάσεις, ακούμε για “προκατάληψη”. Τα ΜΜΕ έχουν τεράστιο ρόλο να επιτελέσουν στην κάθαρση του κυπριακού ποδοσφαίρου. Κάποια θέλουν να τον διαδραματίσουν, άλλα προτιμούν να τα έχουν καλά με τους μαστόρους με αποτέλεσμα να τσουβαλιάζονται όλοι… Κρίμα…