Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Πώς θα προσεγγίσει ο κόουτς το ματς;

Πώς θα προσεγγίσει ο κόουτς το ματς;

pod-ermis-88-kaiafas


Το σύστημα το ξέρουμε, θα είναι 4-2-3-1. Με εξαίρεση 2-3 θέσεις, μπορούμε να προβλέψουμε και την εντεκάδα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως μπορούμε να ξέρουμε και με ποια φιλοσοφία θα παρατάξει την ομάδα του την Κυριακή ο Κώστας Καϊάφας. Γιατί επιθετική ή αμυντική μια ομάδα δεν την κάνει κατ’ ανάγκη το σύστημα ή οι παίκτες, αλλά ο τρόπος που στήνεται και ενεργεί μέσα στο γήπεδο.

Θα μπει λοιπόν επιθετικά ο κόουτς στο γήπεδο την Κυριακή; Θα προσπαθήσει από το πρώτο λεπτό να πιέσει την αντίπαλο και να επιβάλει τον δικό του ρυθμό; Αυτός είναι πίσω στην βαθμολογία άλλωστε και θέλει το τρίποντο. Από την άλλη βέβαια, αν το Αποέλ δεν κερδίσει, πέφτει λογικά από την κορυφή και αρχίζει η μουρμούρα. Γιατί τόσο καιρό θεωρούσαν τους εαυτούς τους βέβαιους προπονητές, πλέον η αμφισβήτηση είναι εκεί και υπαρκτή.

Το δεύτερο σενάριο λοιπόν, θέλει την ΟΜΟΝΟΙΑ να δίνει χώρο και να περιμένει. Έχει γρήγορους ποδοσφαιριστές για να εκμεταλλευτεί κάποια αντεπίθεση, έχει και ένα κίλλερ μπροστά στο τέρμα, να τελειώσει κάθε φάση. Απαιτείται όμως μεγάλη συγκέντρωση αμυντικά για να κάνει κάτι τέτοιο και οπωσδήποτε να αποφευχθούν ατομικά λάθη!

Την τακτική του Καϊάφα, μάλλον θα την μάθουμε Κυριακή μεσημέρι, όταν οι δυο ομάδες παραταχθούν στον αγωνιστικό χώρο του ΓΣΠ. Ελπίζουμε όποια κι αν είναι, να οδηγήσει την ομάδα μας στους τρεις βαθμούς της νίκης!