Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Θεράποντος: «Δεν το κρύβω ότι στόχος μου είναι μια μέρα να επιστρέψω...

Θεράποντος: «Δεν το κρύβω ότι στόχος μου είναι μια μέρα να επιστρέψω στην ΟMONOIA»

therapontos2


Η αναγνώριση της αξίας ενός νεαρού ποδοσφαιριστή από έναν παλαίμαχο άσο, που άφησε τη δική του σφραγίδα στο κυπριακό ποδόσφαιρο, θεωρείται ως η μεγαλύτερη επιβράβευση των προσπαθειών του.

 ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ – GOALNEWS

Ο Παναγιώτης Θεράποντος, λοιπόν, που εισέπραξε τα «μπράβο» από έναν ζωντανό θρύλο του Ολυμπιακού, τον Κωστάκη Πιερίδη, για την εξαιρετική του παρουσία στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με αντίπαλο την Ομόνοια Αραδίππου (4-2), έχει πλέον κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος που βλέπει τους κόπους του να αναγνωρίζονται.

Και μάλιστα από μια ιστορική φυσιογνωμία της χρυσής εποχής των μαυροπρασίνων (1966-67, 1968-69, 1970-71), που του έδωσε και συμβουλές για να γίνει ακόμη καλύτερος στο μέλλον.

Πότε και που έγιναν όλα αυτά; Στα αποδυτήρια του Μακαρείου Σταδίου, μετά το τέλος του προχθεσινού αγώνα. Ο νεαρός επιθετικός του Ολυμπιακού δεν πίστευε στα μάτια του όταν αντίκρισε στα αποδυτήρια της ομάδας τον Κωστάκη Πιερίδη, γνωστό στους πιο παλιούς ως «Πούσκας», που ήθελε να τον δει και να του μιλήσει.

«Ήταν μεγάλη μου τιμή που τον γνώρισα από κοντά. Ένιωσα συγκίνηση και περηφάνια», τονίζει με δηλώσεις του στο «Goal» ο Παναγιώτης Θεράποντος και ακολούθως αποκαλύπτει τι του είπε ο πρώτος σκόρερ του κυπριακού πρωταθλήματος την σεζόν 1964-65:

«Όπως μου είπε, του αρέσει ο τρόπος που αγωνίζομαι και με παρακολουθεί συχνά στα παιχνίδια του Ολυμπιακού, ενώ μου ζήτησε να παραμείνω προσγειωμένος για να πάω μπροστά. Επίσης, με συμβούλεψε για κάποια πράγματα που πρόσεξε στο παιχνίδι μου. Σίγουρα, όταν παίρνεις συμβουλές από έναν άνθρωπο που άφησε το δικό του στίγμα στην ιστορία του Ολυμπιακού και γενικότερα στου κυπριακού ποδοσφαίρου, δεν μπορείς παρά μόνο να αισθάνεσαι υπερηφάνεια. Υπόσχομαι ότι θα κρατάω πάντα τις συμβουλές του σαν πολύτιμο φυλαχτό και δεν θα τις ξεχάσω ποτέ».

Ο 18χρονος επιθετικός, που αγωνίζεται στον Ολυμπιακό με υποσχετική από την Ομόνοια, αναφέρθηκε και στις προσωπικές του φιλοδοξίες: «Δεν το κρύβω ότι στόχος μου είναι μια μέρα να επιστρέψω στην Ομόνοια και να διεκδικήσω θέση στην πρώτη ομάδα. Για την ώρα, όμως, η προτεραιότητά μου, όπως και των συμπαικτών μου, είναι πώς να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να πετύχει τους δικούς του στόχους. Προσπαθώ σε κάθε παιχνίδι να βάζω την ομάδα πάνω από τον εαυτό μου. Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Ολυμπιακού, την τεχνική ηγεσία και τους συμπαίκτες μου, για τις πολύτιμες βοήθειες».