Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Βελτίωση, διαχείριση και ισορροπίες

Βελτίωση, διαχείριση και ισορροπίες

pod-agianapa-154-pote-goal


Του Αντρέα Βιολάρη, sigmalive.com

Στο ντέρμπι της περασμένης αγωνιστικής κόντρα στον Απόλλωνα η Ομόνοια παρουσιάστηκε βελτιωμένη σε κάποιους τομείς, σε σχέση με παιχνίδια που προηγήθηκαν και το τελικό 3-0 ώς ένα βαθμό μπορεί να χαρακτηριστεί και πλασματικό. Τι να το κάνει, όμως, όταν το τέλος του αγώνα βρήκε τους «πράσινους» να αποχωρούν από το γήπεδο με την πιο βαριά φετινή τους ήττα; Η πίκρα για το αποτέλεσμα ήταν η μοναδική γεύση που άφησε το ντέρμπι του Τσιρείου για τον Κώστα Καϊάφα και τους παίκτες του, οι οποίοι καλούνται να αντιδράσουν και να κάνουν μια νέα αρχή στο νέο ντέρμπι που ακολουθεί, με την ΑΕΛ στο ΓΣΠ.

Για να διεκδικήσουν με αξιώσεις το μοναδικό ζητούμενο, που είναι φυσικά η νίκη, θα χρειαστεί να ανεβάσουν πολύ περισσότερο την απόδοσή τους και να περιορίσουν στο ελάχιστο κάποια (εύκολα) λάθη που στοίχισαν βαθμούς. Απαραίτητη προϋπόθεση για να βελτιωθεί σημαντικά η εικόνα της ομάδας, είναι η κατακόρυφη άνοδος στη απόδοση κάποιων ποδοσφαιριστών σε ατομικό επίπεδο. Άλλωστε, οι μονάδες είναι που κάνουν το σύνολο και η μέτρια παρουσία κάποιων παικτών είναι που δημιουργεί και τη γενικότερη προβληματική εικόνα του συνόλου.

Ποδοσφαιριστές οι οποίοι είχαν εξαιρετική παρουσία στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν (ειδικά στα ευρωπαϊκά), εδώ και καιρό είναι η σκιά του καλού τους εαυτού. Ότι οι δυνατότητές τους είναι πολύ περισσότερες από αυτές που δείχνουν το τελευταίο διάστημα είναι δεδομένο. Το θέμα είναι για ποιους λόγους συμβαίνει αυτό και πώς μπορεί να αλλάξει. Ο καθ’ ύλην αρμόδιος για να δώσει απαντήσεις και να βρει τις λύσεις είναι ο Κώστας Καϊάφας.

Δεν είναι πλέον μυστικό ότι ο τεχνικός της Ομόνοιας είναι προβληματισμένος και απογοητευμένος από την παρουσία κάποιων παικτών. Αυτό μετέφερε και στη συνάντηση που είχε προ μερικών εβδομάδων με τον πρόεδρο του συλλόγου. Δεν αποκλείεται μάλιστα κάποια από τα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι στην εν λόγω συνάντηση να μπουν και στη λίστα των υπό παραχώρηση ποδοσφαιριστών, αν δεν βελτιώσουν άμεσα την απόδοσή τους. Επειδή όμως στην παρούσα φάση δεν μπορούν να γίνουν προσθαφαιρέσεις, ο Κώστας Καϊάφας καλείται να βρει τις λύσεις και να διαχειριστεί το έμψυχο υλικό που έχει στα χέρια του, με πρωταρχικό στόχο να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του και ταυτόχρονα να κρατήσει τις ισορροπίες, για να μην προκύψουν περαιτέρω προβλήματα εντός των αποδυτηρίων.

Ας κάνουν αυτοκριτική
Αυτοκριτική πρέπει να κάνουν και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές. Κυρίως αυτοί που αποτελούν τον βασικό κορμό της ομάδας. Καμιά δικαιολογία ή ελαφρυντικό δεν μπορεί να αιτιολογήσουν τη μέτρια παρουσία τους εδώ και αρκετό καιρό. Είναι το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν για να ανταποδώσουν την αγάπη του κόσμου της Ομόνοιας. Ένας κόσμος που τους στήριξε από την πρώτη μέρα και συνεχίσει να τους στηρίζει παρά τις πίκρες που του πρόσφεραν.