Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Αϊ παράτα μας ρε Ποτέ

Αϊ παράτα μας ρε Ποτέ

potedynamo-ab23c781


Χρίστος Ζαβός – 24sports.com.cy

Πας καλά ρε; Είσαι τρελός; Σε γιουχάρουν, προσβάλλουν τη φύση σου και εσύ αντιδράς; Αντιδράς απέναντι σε ποιους; Τολμάς να τα βάλεις με την εξεγερμένη γενιά του κυπριακού λαού; Τη γενιά που δεν δέχεται μύγα στο σπαθί της; Τη γενιά που μεγάλωσε μέσα στα οχυρώματα και τις στερήσεις προκειμένου να έχουμε μια κοινωνία χωρίς ψεγάδι; Είσαι καλά ρε ψυχοπαθή; Εδώ δεν είναι Ευρώπη και Λούθηρος, εδώ είναι Βυζάντιο και Ελλάδα. Δηλαδή, τι; Προσπαθείς να τα βάλεις με τους απογόνους του Λεωνίδα;

Το ξέρεις ότι οι πρόγονοι αυτών που κάθονται στα πέταλα, τα έβαλαν με χιλιάδες στρατό εκ Περσίας στις Θερμοπύλες; Το ξέρεις ότι οι ακόμη παλαιότεροι μας, κοινοποίησαν μια ολόκληρη χώρα για να πάνε στην Τροία προκειμένου να φέρουν πίσω τη γκόμενα του παρέα τους; Και ήρθες εσύ ο Αφρικανός, να πουλήσεις μαγκιά; Που ρε; Σε μας; Πας καλά; Άμα θες ψυχίατρο να πάς στη χώρα σου, γιατί εμείς δεν δίνουμε μια από το περίφημο σύστημα υγείας που έχουμε στήσει με τον ιδρώτα μας, προκειμένου να νοσηλεύονται οι ιθαγενείς του νησιού.

Δίκαιο έχουν μερικοί επιφανείς άντρες της κοινωνίας, που λεν να εξεταστεί η περίπτωση σου; Μάλλον προβληματικός είσαι. Μάλλον κουβαλάς ντέρτια και καημούς από τη θητεία σου στη Γερμανία. Άκουσε εκεί Γερμανία; Καλά τα γράφουνε μέσα στα ιντερνέτ και λεν ότι μάλλον έχεις εσύ το πρόβλημα και όχι εμείς. Γιατί εμείς δεν καταλαβαίνουμε από ρατσισμό. Όταν οι πρόγονοι σου μεταφερόντουσαν στα καράβια σαν σκλάβοι, εμείς εδώ στην Κύπρο ζούσαμε την ελευθερία μας. Ερχόντουσαν καμιά φορά κάποιοι Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι ή Τούρκοι, Πέρσες και η σάρα και μάρα του πλανήτη… και τα φέρναμε βόλτα. Δεν ήμασταν ποτέ ρε σαν και σας. Ούτε και από σκλαβιά εμείς καταλάβουμε ρε άσχετε.

Άκουσε εκεί να πειράξει τους χούλιγκαν του νησιού. Τους τρελούς, τους ψυχοπαθείς μας, τους όμορφους μας, τους μάγκες της κοινωνίας μας ρε;
Ορθώς σε αγνοούν τα πολιτικά κόμματα του νησιού, που δεν έβγαλαν ούτε και τσιμουδιά για την περίπτωση σου. Σιγά, που ο πολιτικός κόσμος του νησιού θα ασχολείται με την αρχοντομουτσούνα σου.
Σωστά επίσης και οι σοφοί του αθλήματος δεν κούνησαν ούτε το μικρό δαχτυλάκι τους για την πάρτη σου. Και να σου πω κάτι; Αυτοί θεωρούν ρατσισμό μόνο όσα δείχνει το σποτάκι της ΟΥΕΦΑ. Εκτός αυτού δεν υπάρχει ρατσισμός για μας.

Ακόμη πιο σωστά έπραξαν όσοι από τους παράγοντες των σωματείων αντί να σπεύσουν άμεσα να τα βάλουν με τους μάγκες, λίγους ή πολλούς, αναφέρθηκαν σ’ άλλα θέματα που καμία σχέση δεν είχαν με την πραγματικότητα.

Και επίσης ορθώς παρενέβησαν κάποιοι μεγάλοι, τεράστιοι παράγοντες οι οποίοι έβαλαν τα στήθια τους μπροστά ανοίγοντας μας τα μάτια. Γιατί μάλλον έχουν δίκαιο λέγοντας ότι είσαι προβληματική περίπτωση. Γιατί εμείς ρε περίεργε δεν μένουμε στην πράξη. Διαθέτουμε μεταξύ άλλων και θεωρητικούς της ιδεολογίας. Εδώ είναι Κύπρος και άμα δεν γουστάρεις να σηκωθείς να φύγεις…. και εμείς μαζί σου