Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Οι 4 λόγοι που “ανθίζει” ξανά

Οι 4 λόγοι που “ανθίζει” ξανά

20N_OMONOIA_KOS_9625


Του Γιώργου Σαζεΐδη, “Ο Φιλελεύθερος”

Η αγωνιστική ανάκαμψη της Ομόνοιας είναι ευδιάκριτη όχι μόνο με την εικόνα που βγάζει στο γήπεδο, αλλά και με τη βαθμολογική συγκομιδή της (10 βαθμοί τις 4 τελευταίες αγωνιστικές), τον πλουραλισμό στο σκοράρισμα (6 διαφορετικοί σκόρερ) και την αμυντική βελτίωση (2 γκολ παθητικό σε 4 παιχνίδια).

 

Οι πράσινοι βρίσκονται σε… πολύ καλό φεγγάρι, αναρριχήθηκαν στην 4η θέση της βαθμολογίας, μόλις δύο βαθμούς πίσω από την 3η και τέσσερις από τη 2η, ενώ με την επανέναρξη του πρωταθλήματος η πίστη για ακόμη καλύτερη συνέχεια γίνεται πιο μεγάλη.

Τι άλλαξε, όμως, τον τελευταίο μήνα και το «φάντασμα» του πρώτου γύρου ανήκει στο παρελθόν και η Ομόνοια θυμίζει την ομάδα που εντυπωσίασε το καλοκαίρι;

Καταρχήν, η εμπιστοσύνη στους Οικονομίδη και Φυλακτού, που πήραν την ευκαιρία που τόσο έψαχναν και με την πρώτη… ανανέωσαν την αργή και προβλέψιμη μεσαία γραμμή με τους Ρόδρι και Σερζίνιο.

Δεύτερον, η μονιμοποίηση της ίδιας ενδεκάδας σε συνεχόμενους αγώνες και το αγωνιστικό ανέβασμα σημαντικών μονάδων του ρόστερ όπως οι Ασίς και Κιρμ λειτούργησαν ευεργετικά, για το «τριφύλλι».

Τρίτον, οι προσθήκες των Λεάντρο και Σκέμπρι αύξησαν τον ανταγωνισμό και έλυσαν τα χέρια του Καϊάφα, καθώς η αξία αμφότερων είναι γνωστή, ενώ έρχονται με φόρα και τα δύο τελευταία αποκτήματα, οι Ρούνιε και Γκουλόν.

Τέταρτον, η μαζική επιστροφή του κόσμου (τουλάχιστον στα εντός έδρας ματς) βοήθησε στην αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών και κυρίως των νεαρών.

ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΙΝΑΙ (ΠΟΛΥ) ΩΡΑΙΟΙ

Οι πολλές απουσίες, παραμονές του αγώνα με την ΑΕΛ, στη 10η αγωνιστική ανάγκασαν τον Κώστα Καϊάφα να κοιτάξει στην άκρη του πάγκου του και να δώσει ευκαιρία σε νεαρούς ποδοσφαιριστές που την έψαχναν εδώ και καιρό.

Οι Δημητρίου, Φυλακτού, Οικονομίδης και Ρούμπιο την άρπαξαν από τα μαλλιά και από τότε έχουν σαφώς πιο μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Κυρίως οι τρεις τελευταίοι βρίσκονται σταθερά στο αρχικό σχήμα και η παρουσία τους άλλαξε δραματικά την εικόνα της Ομόνοιας.

Οι δύο ανασταλτικοί μέσοι… φρέσκαραν τη μεσαία γραμμή, που… αγκομαχούσε με τους Ρόδρι και Σερζίνιο, ενώ ο Ισπανός ακραίος επιθετικός έδωσε κέφι στη δεξιά πτέρυγα του «τριφυλλιού». Το γεγονός αυτό δεν αποκλείεται να ανοίξει το δρόμο για την ενδεκάδα και σε άλλους νεαρούς.

ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΥΓΑΝ ΠΟΤΕ!

Ο ένας στάθηκε άτυχος και έμεινε εκτός γηπέδων για οκτώ μήνες. Ο άλλος θέλησε να δοκιμάσει την τύχη του σε κάποιο προηγμένο πρωτάθλημα και δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά. Και η αλήθεια είναι ότι χειμερινές προσθήκες σαν και αυτές των Λεάντρο Μαρκολίνι και Αντρέ Σκέμπρι λίγες ομάδες θα πετύχουν.

Αμφότεροι έδειξαν με το «καλημέρα» την αξία τους και πόσο έλειψαν στην ομάδα. Ποδοσφαιριστές με ποιότητα και εμπειρία, γνωρίζουν άριστα σε ποια ομάδα αγωνίζονται και ήδη πρόλαβαν να συμβάλουν τα μέγιστα στο νικηφόρο σερί. Μάλιστα, οι δυο τους πρόλαβαν ήδη να σκοράρουν από δύο φορές!

Στο… περίμενε και οι δύο τελευταίες προσθήκες (Ρούνιε και Γκουλόν) που βάσει βιογραφικού αναμένεται πως θα βοηθήσουν και θα ενισχύσουν το «τριφύλλι» στη συνέχεια. Ο πρώτος είναι σε θέση να αγωνιστεί ακόμη και σήμερα, ενώ ο δεύτερος αναμένεται να εκμεταλλευτεί τη διακοπή για να φτάσει στα επίπεδα των συμπαιχτών του.

Ο «ΜΟΝΙΜΟΙ» ΚΑΙ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ

Μετά την… εκκαθάριση που έγινε στο ρόστερ με τους ποδοσφαιριστές που τέθηκαν εκτός πλάνων του Κώστα Καϊάφα, λιγόστεψαν αισθητά οι πειραματισμοί και οι αλλαγές στο αρχικό σχήμα.

Η τεχνική ηγεσία βρήκε τους ιδανικούς 11 που οδήγησαν την Ομόνοια σε τέσσερις συνεχόμενες νίκες και με εξαίρεση μία, το πολύ δύο αλλαγές, οι υπόλοιποι βρήκαν μόνιμη θέση στην ενδεκάδα. Μάλιστα, η πολύ καλή παρουσία τους δεν έδωσε δικαίωμα στον προπονητή τους να σκεφτεί κάτι άλλο, με αποτέλεσμα στον πάγκο να μείνουν ποδοσφαιριστές της κλάσης των Ράμος και Σκέμπρι.

Το πιο πάνω σε συνδυασμό με το ανέβασμα σημαντικών μονάδων (βλέπε Ασίς και Κιρμ), που βοήθησαν σημαντικά το σύνολο, καθοδήγησαν ιδανικά τους νεαρούς και σκόραραν, μόνο θετικά λειτούργησε για τους πράσινους.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΝ «ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ»

Οι συνεχόμενες νίκες, τον τελευταίο μήνα, άλλαξαν και την ψυχολογία του κόσμου, που βλέπει την ομάδα εμφανώς βελτιωμένη, να βγάζει στον αγωνιστικό χώρο ένα σαφώς καλύτερο πρόσωπο και με συνεχόμενες νίκες να ανεβαίνει βαθμολογικά.

Έτσι, η προσέλευση στους εντός έδρας (κυρίως) αγώνες του «τριφυλλιού» αυξήθηκε σημαντικά, ενώ μέρα με τη μέρα παρουσιάζει σημαντική αύξηση στον ρυθμό ανανέωσης των εισιτηρίων διαρκείας Premium, υπό το Σχέδιο 2+1, καθώς μέχρι σήμερα περισσότεροι από 80 κάτοχοι έχουν ήδη ανανεώσει.

Ο αριθμός των ανανεώσεων αναμένεται πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα αυξηθεί σημαντικά, καθώς αρκετοί υφιστάμενοι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας Premium φαίνεται ότι έχουν κατανοήσει πως ο σύλλογος τούς έχει άμεση ανάγκη.

Πέραν αυτού, άρχισαν ήδη να διατίθενται τα εισιτήρια διαρκείας της σεζόν, που μπορούν να αποτελέσουν μια πολύ καλή πηγή εσόδων, ώστε τέλος του μήνα να καταβληθεί ο μισθός των ποδοσφαιριστών και να είναι καλυμμένοι με την περίοδο χάριτος που υπάρχει στα συμβόλαιά τους.