Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Νεοφύτου: “Η εξυγίανση πρέπει να αγγίξει όλα τα φάσματα του ποδοσφαίρου” (Audio)

Νεοφύτου: “Η εξυγίανση πρέπει να αγγίξει όλα τα φάσματα του ποδοσφαίρου” (Audio)

pod-kaz-salamina30-neofytou


Δηλώσεις στο ραδιόφωνο του Άστρα 92.8 έκανε ο Γραμματέας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Χρίστος Νεοφύτου. Το μέλος του Δ.Σ. μίλησε για την στάση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο θέμα των καταγγελιών του Μάριου Παναγή και σχολίασε την απαίτηση του κόσμου για πιο επιθετική πολιτική από πλευράς του σωματείου μας.

“Καταρχάς εμείς με πιστόλια δεν κυκλοφορούμε. Εκείνο που έχει φανεί από τη συνάντηση είναι πως πρώτον το ποδόσφαιρο πρέπει να εξυγιανθεί και η εξυγίανση πρέπει να αγγίξει όλα τα φάσματα. Πρωτεύον ήταν το θέμα της διαιτησίας και ήταν μια κοινή διαπίστωση, ότι η διαιτησία με τον τρόπο που λειτουργεί σήμερα, είτε το πως τοποθετούνται, είτε αξιολογούνται είτε τιμωρούνται, πρέπει να αλλάξει. Θα γίνουν αλλαγές, θα γίνει νέα σύσκεψη, που θα αποφασιστούν συγκεκριμένα μέτρα.”, ήταν τα πρώτα λόγια του Χρίστου Νεοφύτου.

Στη συνέχεια, σχολίασε την γενική εντύπωση ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι ικανοποιημένη από τις δεσμεύσεις του κ. Κουτσοκούμνη: “Δεν ήταν δεσμεύσεις του προέδρου, αλλά διαπιστώσεις των σωματείων. Με δική μας υπόδειξη έχει συμπεριληφθεί στην ανακοίνωση ότι η ομοσπονδία πρέπει να βοηθήσει την αστυνομία στις έρευνες που είναι πολύ σημαντικό. Η ομοσπονδία ότι της ζητηθεί από τις αρχές πρέπει να το πράξει. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως τα πράγματα πήραν το δρόμο τους. Είναι ευκαιρία για αλλαγές από πάνω μέχρι κάτω.”

Όσον αφορά τις τομές στη διαιτησία είπε: “Νομίζω να μην προτρέχουμε, στην επόμενη σύσκεψη θα συζητηθούν ειδικότερα οι αλλαγές που έχουν συζητηθεί. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει προτείνει να γίνει αναδιάρθρωση της επιτροπής διαιτησίας, αλλαγή στην επιτροπή παρατηρητών αλλά και να τροχιοδρομηθεί αλλαγή στην τοποθέτηση, αξιολόγηση και τιμωρία των διαιτητών. Όλα τα σωματεία θέλουν αλλαγές στη διαιτησία.”

Για το θέμα Ακουισταπάτστε: “Δεν μου αρέσει να διεξάγω δίκες από αέρος, το σωματείο έχει εκδώσει ανακοίνωση. Εκείνο που θέλω να πω είναι πως τα συμβόλαια είναι όλα πληρωμένα βάση των όρων τους. Υπάρχει συγκεκριμένη περίοδος χάριτος την οποία το σωματείο τηρεί κατά γράμμα.

Για το φόβο του κόσμου πως θα μπλέξουμε ξανά σε περιπέτειες με συμβόλαια: Το ότι δεν θα συμβούν πράγματα που γίνονταν στο παρελθόν στην περίπτωση Ακουισταπάτσε, είναι σίγουρο με δεδομένο και το ύψος του συμβολαίου. Δεν πρόκειται να πληρώνουμε 916 χιλιάδες ή 425 όπως στο παρελθόν, νομίζω αυτό είναι κατανοητό. Δεν έχουμε ξεφύγει από τα όρια, απλά δεν θέλω να επεκταθώ στο θέμα. Δεν είναι προς το όφελος του σωματείου να τα βγάζουμε προς τα έξω αυτά τα πράγματα.”

 Για το σημαντικό σημερινό παιχνίδι: “Εκείνο που λέμε είναι πως το σύνολο μας είναι ανταγωνιστικό. Μπορεί να κερδίσει κάθε αντίπαλο και ο προπονητής μας ακόμα και με τις απουσίες, μπορεί να αντεπεξέλθει. Εμείς εμπιστευόμαστε απόλυτα τον προπονητή, ο οποίος βλέπει τους παίκτες και ξέρει πως θα παίξει.”

Τέλος για το οικονομικό πρόβλημα: “Δεν είμαστε στο χείλος του γκρεμού, είμαστε μες τον γκρεμό. Όσοι μπορούν να βοηθήσουν το σωματείο πρέπει να το κάνουν για να μείνει εν ζωή.”

Ακούστε όλες τις δηλώσεις του Χρίστου Νεοφύτου: