Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ο Σπύρου ήταν το άτομο που ζητούσε να μην αφήσουν την ΟΜΟΝΟΙΑ...

Ο Σπύρου ήταν το άτομο που ζητούσε να μην αφήσουν την ΟΜΟΝΟΙΑ να νικήσει


Δεν είναι λίγες οι φορές τα τελευταία χρόνια που η ομάδα των Νέων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ βρίσκεται αντιμέτωπη με σφαγιαστικές διαιτησίες στην επαρχία Λεμεσού και Πάφου. Ακόμα και στο πρόσφατο Πάφος-ΟΜΟΝΟΙΑ πρωταγωνιστής ήταν ο διαιτητής της αναμέτρησης. Μάλιστα τη σεζόν 2012/13 είχε οριστεί και στα τρία παιχνίδια με τις ομάδες της Λεμεσού, ο ίδιος διαιτητής!

Για κάποιους οι ανθρώποι που φώναζαν ήταν γραφικοί, να που όμως φαίνεται πως δεν φώναζαν τυχαία. Διαβάστε ποια είναι τα παιχνίδια που ο Μιχάλη Σπύρου είχε ζητήσει από συγκεκριμένο διαιτητή να αλλοιώσει αποτέλεσμα υπέρ συγκεκριμένων ομάδων της αρεσκείας του, με αντάλλαγμα την ανέλιξη του!

Όπως μετέδωσε το βραδινό δελτίο του ΑΣΤΡΑ, και με βάση τα όσα ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης στο δικαστήριο, «υπάρχει γραπτή καταγγελία ότι ο ύποπτος, κατά το 2010 – 2011 όταν ήταν μέλος της επιτροπής διαιτησίας, σε 4 διαφορετικές περιπτώσεις προσπάθησε να πείσει διαιτητή να αλλοιώσει αποτέλεσμα υπέρ συγκεκριμένων ομάδων της αρεσκείας του, με αντάλλαγμα την ανέλιξη του. Διαιτητής από τη Λεμεσό, κατέθεσε, ότι ο ύποπτος άρχισε του τηλεφωνούσε το 2010, ζητώντας του να βοηθά ομάδες που ανήκουν στη δεξιά παράταξη, και το ΔΗΣΥ.

Συγκεκριμένα ο διαιτητής υποστήριξε ότι δέχτηκε τηλεφωνήματα για αγώνα της τρίτης κατηγορίας μεταξύ Σπάρτακου Κιτίου και Διγενή Ορόκλινης, αγώνα τέταρτης κατηγορίας μεταξύ Κωνσταντίνου και Ευριπίδη Τραχωνίου εναντίον Φοίνικα Αγ.Μαρίνας και δυο αγώνες U21 μεταξύ Άρη Λεμεσού – Ομόνοιας Λευκωσίας και Πάφου – Ομόνοιας Λευκωσίας».

Όσον αφορά τον πρόεδρο του ΣΔΚ, Μιχάλη Αργυρού, αναφέρθηκε ότι:

«Στο μεταξύ υπό κράτηση μέχρι αύριο παραμένει ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών εν αναμονή της αυριανής απόφασης του δικαστηρίου για την πιθανή κράτησή του .

Στην κατάθεσή του στο επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας ο εξεταστής της υπόθεσης ανέφερε ότι η αστυνομία εξετάζει εναντίον του υπόπτου υπόθεση συναλλαγής με σκοπό αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα και υπόθεση συναλλαγών με αντιπροσώπους που υποδηλώνουν διαφθορά.

Οι δύο υποθέσεις σύμφωνα με τον εξεταστή συνέβησαν στις 7 Απριλίου του 2012, στο οίκημα του συνδέσμου διαιτητών στο οποίο ο ύποπτος βρισκόταν με άλλο ένα πρόσωπο για φαγητό παρόντος ενός διαιτητή.

Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης , ο ύποπτος ανέφερε στο διαιτητή, ότι διοικητικό στέλεχος της ΚΟΠ έβαλε τις φωνές στο δεύτερο άτομο που ήταν μαζί του διότι έβαλε διαιτητή και του τούμπαρε τον αγώνα.

Ο ύποπτος σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης ζήτησε από το διαιτητή που ήταν παρόν να διαιτητεύσει συγκεκριμένο αγώνα μεταξύ 22 και 29 Απριλίου για να βοηθήσει λίγο την κατάσταση, πρόταση που απορρίφθηκε».