Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Παίζει μαγείρεμα ημερομηνιών;

Παίζει μαγείρεμα ημερομηνιών;

gspadeio_640x


Είναι συνήθης πρακτική της ΚΟΠ να ανακοινώνει τις ημερομηνίες των παιχνιδιών του κυπέλλου εντός της ημέρας της κλήρωσης. Έχουν περάσει σχεδόν 24 ώρες και ημερομηνίες για τα προημιτελικά δεν είδαμε ακόμα. Μόνο άρθρα σε διάφορες σελίδες, που δημιουργούν υποψίες πως παίζεται παρασκήνιο για τους ορισμούς, μιας και στη μέση είναι το κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι Αποέλ-Απόλλωνας. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

Οι ημερομηνίες που ορίστηκαν από τη ΚΟΠ για τα προημιτελικά του κυπέλλου είναι 11/2, 18/2, 4/3 και 11/3. Ο Μάρτιος δεν έχει οριστεί σαν εναλλακτική ημερομηνία, αλλά σαν ημερομηνία δράσης. Αν το Αποέλ κληρωνόταν πριν την ΟΜΟΝΟΙΑ εντός έδρας, προφανώς θα έπαιζε στο ΓΣΠ το Φεβρουάριο, θα έκανε τη ποινή του στο κύπελλο και θα έπαιζε με κόσμο κόντρα στον Απόλλωνα για το πρωτάθλημα. Αν συνέβαινε το αντίθετο, δηλαδή να κληρωθεί η ΟΜΟΝΟΙΑ πρώτη και εντός έδρας, η ΟΜΟΝΟΙΑ θα έπαιζε στο ΓΣΠ το Φεβρουάριο, το Αποέλ το Μάρτιο και κεκλεισμένων θα γινόταν το ντέρμπι του Αποέλ με τον Απόλλωνα για το πρωτάθλημα.

Το δεύτερο σενάριο, ήταν ακριβώς εκείνο που ίσχυσε. Η ΟΜΟΝΟΙΑ κληρώθηκε πρώτη με τη Καρμιώτισσα, έτσι παίζει Φεβρουάριο ΓΣΠ, αυτή είναι η πρακτική που ακολουθούσε η ομοσπονδία τόσο καιρό. Το Αποέλ, κληρώθηκε στο τελευταίο ζευγάρι, έτσι με βάση πάντα το τι έκανε η ΚΟΠ τόσο καιρό, έπρεπε να παίξει Μάρτη. Κάτι που σημαίνει πως στο κρίσιμο ντέρμπι με τον Απόλλωνα, θα έπαιζε χωρίς κόσμο. Ακόμα και με την πιο αυστηρή ερμηνεία (η ΟΜΟΝΟΙΑ κληρώθηκε 3η, το Αποέλ 4ο) και οι δυο ομάδες πρέπει να παίξουν Μάρτιο!

24 ώρες μετά την κλήρωση, δεν ξέρουμε ακόμα ποιος παίζει τι. Δικαιολογημένα, όσοι είναι στο χώρο του ποδοσφαίρου υποψιάζονται μαγείρεμα. Το τι ισχύει και αν η ΚΟΠ θα πάει κόντρα στις συνήθεις πρακτικές της, θα το μάθουμε εντός των επόμενων ωρών. Κάνουν πάντως εντύπωση δημοσιεύματα, που αναφέρουν πως το Αποέλ θα παίξει Φεβράρη στο κύπελλο και θα εκτίσει την ποινή του με την Ανόρθωση, από τη στιγμή που ανακοίνωση της ΚΟΠ ακόμα δεν βγήκε! Τι ισχύει τελικά κύριοι της ΚΟΠ; Γιατί δεν ξεκαθαρίζεται μια και καλή τι θα γίνει;