Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ψυχωμένη εμφάνιση, σπουδαίο διπλό!

Ψυχωμένη εμφάνιση, σπουδαίο διπλό!

KOS_8696


Μια ψυχωμένη ΟΜΟΝΟΙΑ, πήρε σπουδαίο διπλό μέσα στη Λάρνακα επί της ΑΕΚ κερδίζοντας 1-3. Η ομάδα του Κώστα Καϊάφα ήταν καλύτερη από τον αντίπαλο σε όλο το παιχνίδι και πήρε μια δίκαιη νίκη. Είναι πραγματικά απίστευτο πως αυτή η ομάδα, με τα τόσα προβλήματα και χωρίς κεντρικούς αμυντικούς, έκανε τέτοια εμφάνιση και πήρε τη νίκη απέναντι σε ένα αντίπαλο που πήγαινε τραίνο.

Α’ ημίχρονο

Στο 5′ ήρθε το πρώτο σουτ από τον Ασσίς, ο Τόνιο όμως απέκρουσε εύκολα. 12 ολόκληρα λεπτά αργότερα ήρθε η επόμενη υποψία φάσης, με την κάθετη του Οικονομίδη προς τον Ρούμπιο να διαβάζεται από το Τόνιο που μάζεψε. Στο 25′ ο Ρούμπιο έβγαλε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Ασσίς με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 30′ η ΟΜΟΝΟΙΑ πήρε αυτό που δικαιούταν με τον πρώτο της σκόρερ. Ο Κιρμ έκανε φάουλ από αριστερά και ο Μίκαελ Ποτέ με όμορφη κεφαλιά έκανε το 0-1. Στο 44′ ήρθε η πρώτη καλή ευκαιρία της ΑΕΚ. Ο Βάντερ μπήκε επικίνδυνα στη περιοχή, συνέκλινε και σούταρε, όμως ο Μαργκάσα έβαλε σωτήρια το πόδι και έστειλε τη μπάλα κόρνερ.

Β’ ημίχρονο

Όπως αναμενόταν η ΑΕΚ μπήκε επιθετικά και με τον Κολαούτι να αντικαθιστά τον Καντέ. Στο 48′ ένα σουτ του Τομάς, κόντραρε στον Φυλακτού. Στο 50′ ο Άντρας Κιρμ έσωσε την ομάδα μας. Ο Εγγλέζου έβγαλε σέντρα από αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Τομάς που ήταν εντελώς μόνος, όμως ο Σλοβένος σαν από μηχανής Θεός, έδιωξε τη μπάλα πριν το γκολ. Στο 55′ η ΟΜΟΝΟΙΑ έχασε σπουδαία ευκαιρία. Ο Κιρμ έδωσε στον Ασσίς που με την πρώτη έψαξε τον Ποτέ. Ο Τόνιο άγγιξε τη μπάλα προ του επιθετικού μας, με αποτέλεσμα αυτή να φτάσει στο δεύτερο δοκάρι και το Ρούμπιο που σούταρε στην εξωτερική των δικτύων. Στο 64′ ένα πολύ καλό σουτ του Κολαούτι πέρασε λίγο άουτ. Τρία λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης απείλησε με κεφαλιά που είχε την ίδια κατάληξη. Στο 72′ μετά από γρήγορη εκτέλεση φάουλ ο Ασσίς βγήκε φάτσα με τον Τόνιο και πλάσαρε υποδειγματικά κάνοντας το 0-2. Η ΑΕΚ απάντησε άμεσα και μόλις 3 λεπτά αργότερα μείωσε με τον Κολαούτι. Ο Μπόλιεβιτς εκτέλεσε έξυπνα φάουλ στην πλάτη της άμυνας και ο Κολαούτι με γυριστό μείωσε σε 1-2. Στο 81′ ο Κιρμ έβγαλε μόνο τον Ρούμπιο, ο νεαρός Ισπανός όμως πλάσαρε άουτ, χάνοντας τη σπουδαία ευκαιρία. Στο 85′ η ομάδα μας έχασε νέα ευκαιρία όταν ο Τόνιο απέκρουσε με υπερένταση το σουτ του Ποτέ. Στο 90+1′ ο Μπόγιεβιτς έκανε μακρινό σουτ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στο δοκάρι του Μορέιρα που ακούμπησε την μπάλα. Στο 90+2′ ο Ποτέ έφυγε φάτσα με τον Τόνιο και έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα, μάτωσε τα δίκτυα γράφοντας το Game Over!

Συμπερασματικά

Μας ανησύχησε με το γκολ που δέχθηκε στο 75′ η αλήθεια είναι πως η ΟΜΟΝΟΙΑ παρουσιάστηκε καλύτερη από το αναμενόμενο. Η ομάδα του Κώστα Καϊάφα πήρε σπουδαίο τρίποντο, όντας καλύτερη από την ΑΕΚ σε όλο το 90λεπτο. Μπράβο σε όλους που βρήκαν τις ψυχικές δυνάμεις να σταθούν τόσο καλά και να πάρουν ένα μεγάλο διπλό.