Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Σημαντικό βήμα κατά της προκατάληψης

Σημαντικό βήμα κατά της προκατάληψης

das-ermis-omo25-refs


Γίνεται λόγος το τελευταίο 48ωρο, για κάθοδο ξένων διαιτητών, τουλάχιστον για τα πλέι οφ αλλά και σαρωτικές αλλαγές στην επιτροπή διαιτησίας. Μάλιστα οι αλλαγές φαίνεται να προωθούνται μέσα από την ΚΟΠ, που έχει καταλάβει πως το παιχνίδι χάνεται για την πλευρά της και προσπαθεί να το σώσει. Στα των διαιτητών πάντως, να πούμε ότι συμφωνούμε απόλυτα με την κάθοδο ξένων. Αρκεί βέβαια να μην προσεγγίζονται από αναρμόδιους παραμονή αιωνίων ντέρμπι, έτσι κύριε Σταύρου;

Έχει δεχθεί αλλεπάλληλα κτυπήματα τον τελευταίο καιρό η κυπριακή διαιτησία. Τα επίπεδα εμπιστοσύνης των Κύπριων φιλάθλων προς τους διαιτητές ήταν έτσι κι αλλιώς ιδιαίτερα χαμηλά, η όλη ιστορία όμως με τις παρεμβάσεις και τις υποδείξεις εναντίων των “κουμμούναρων”, έχει διασύρει την εικόνα τους. Η προκατάληψη είναι σε υψηλότερα επίπεδα από ποτέ και η κυπριακή διαιτησία χρειάζεται γερά χαστούκια για να συνέλθει. Ένα είναι οι αλλαγές και ελπίζουμε να μην δούμε στην ηγεσία απλά νέο ταγματάρχη κατά των “κουμμούναρων”.

Τόσα χρόνια προωθούνταν μόνο διαιτητές από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, γαλουχημένοι στα ίδια “ιδανικά”. Καλά κάνει ο Κωστάκης αν θέλει να αλλάξει κάτι πραγματικά, να του στείλει όλους σπίτι τους και να διορθώσει τη διαιτησία από τα θεμέλια της. Παρεμπιπτόντως, να πούμε ότι διαφωνούμε πως πρέπει να έρθουν μόνο ξένοι διαιτητές. Το ίδιο κακοί και ακόμα χειρότεροι είναι και οι επόπτες. Ναι μωρέ, αυτοί που έπαιρναν οδηγίες να “άμαν εν οριακό, σήκωστη ρε, ντα έσιει τίποτε τηλεόραση πίσω σου; Εννα πεις ήταν ανθρώπινο λάθος”.