Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Θύμα των αποφάσεων και των διοικήσεων

Θύμα των αποφάσεων και των διοικήσεων

miltiadis-neofytou


Για χρόνια ο αγνός οπαδός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, έπρεπε να ακούει ιστορίες για αγρίους και παραμυθάκια ότι το σωματείο χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση. Τελικά, φάνηκε περίτρανα πως το σωματείο που τόσες χιλιάδες κόσμου αγαπάει, ήταν θύμα της ίδιας της διοίκησης και τον αποφάσεων. Όχι μόνο έχει μείνει ένα τεράστιο χρέος στην πλάτη της, αλλά πρέπει συχνά πυκνά να βλέπουμε και το όνομα της να εμπλέκεται σε διάφορες καταστάσεις.

Στα ουσιαστικά, σύμφωνα με την εφημερίδα “Φιλελεύθρος” ο πρώην πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Μιλτιάδης Νεοφύτου, κινείται νομικά εναντίων του τέως πρόεδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, για δάνειο στο οποίο ήταν εγγυητής! Συγκεκριμένα το δάνειο είναι από τη Russian Commercial Bank, ένα δάνειο το οποίο παρότι ξεπερνά το 1 εκατομμύριο, ουδέποτε εγκρίθηκε από τ Γενική Συνέλευση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, όπως προνοεί το καταστατικό του συλλόγου μας.  Από τη πλευρά του ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρεί εξωφρενική την απαίτηση του μέχρι πριν λίγα χρόνια φίλου του. Το σχετικό δημοσίευμα του Φιλελευθέρου:

Μέσω δικαστικών κλητήρων και δικηγόρων διεξάγεται πλέον η «επικοινωνία» μεταξύ του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια και του άλλοτε στενού του φίλου και εργολάβου Μιλτιάδη Νεοφύτου, ο οποίος διεκδικεί αποζημιώσεις από τον Δημήτρη Χριστόφια για δεύτερη φορά. Πέραν της διαφοράς που ανέκυψε ως προς το κατά ποσόν πληρώθηκε ή μη η εταιρεία του κ. Νεοφύτου για εργασίες που εκτέλεσε στο σπίτι του προέδρου στη Λευκωσία και στο εξοχικό του στο Κελλάκι, τώρα εγείρεται και θέμα διεκδικήσεων για το γεγονός ότι ο Μιλτιάδης Νεοφύτου καλείται να καταβάλει ποσόν €2 εκατ. για δάνειο της Ομόνοιας στο οποίο ο ίδιος ήταν εγγυητής.

Ο Μιλτιάδης Νεοφύτου, ο οποίος κινδυνεύει να δει περιουσιακά του στοιχεία να εκποιούνται σε περίπτωση κατά την οποία δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του ως εγγυητής στο δάνειο των €2 εκατ., θεωρεί ότι γι’ αυτό ευθύνεται και ο Δημήτρης Χριστόφιας και γι’ αυτό, σε περίπτωση κατά την οποία χάσει την υπόθεση ενώπιον του Δικαστηρίου στο οποίο προσέφυγε η ρωσική τράπεζα που παραχώρησε το δάνειο, θα επιδιώξει όπως μέρος της οφειλής καταβληθεί από τον Δημήτρη Χριστόφια.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος ούτε εγγυητής ήταν, ούτε και άλλη σχέση φέρεται να είχε με τη σύναψη δανείου, απορρίπτει σύμφωνα με πληροφορίες τις διεκδικήσεις Νεοφύτου, τις οποίες θεωρεί εξωπραγματικές.