Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Του πάει, της βγαίνει

Του πάει, της βγαίνει

leandro


ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ, o Φιλελεύθερος

Μόνο τερματοφύλακας δεν έπαιξε! Ο Λεάντρο επανεμφανίστηκε με τη φανέλα της Ομόνοιας στις 3 Ιανουαρίου, στο ματς με την ΑΕΚ, μετά από πολύμηνη απουσία λόγω σοβαρού τραυματισμού.

Μάλιστα, κλήθηκε να αγωνιστεί σε ρόλο στόπερ εξ’ ανάγκης και τα πήγε περίφημα, λες και δεν προηγήθηκε ούτε μια πέρα αποχής! Ο Βραζιλιάνος, από τότε καθιερώθηκε στο κέντρο της άμυνας.

Σε διάστημα τριών εβδομάδων δήλωσε παρών σε πέντε ματς των πρασίνων, τρία στο πρωτάθλημα (ΑΕΚ 3-1, Άχνα 2-0, Ερμή 1-1) ένα στο κύπελλο (Αγία Νάπα 4-0) και στο προχθεσινό φιλικό (Παραλίμνι 2-0), όλα ως βασικός και πάντοτε ως κεντρικός αμυντικός! Οι πράσινοι τα πήγαν περίφημα αμυντικά, αφού δέχθηκαν μόλις δυο γκολ.

Η συγκεκριμένη θέση είναι μια από τις πολλές που κλήθηκε να αγωνιστεί στην Ομόνοια από τον Ιανουάριο του 2010, όταν εντάχθηκε στο «πράσινο» ρόστερ. Στο «τριφύλλι» ήρθε ως αριστερό μπακ χαφ, θέσεις τις οποίες κλήθηκε και κάλυψε στα πρώτα στάδια της παρουσίας του με τη φανέλα της Ομόνοιας.

Ακολούθως, καθιερώθηκε στη μεσαία γραμμή, αγωνιζόμενος τόσο ως ανασταλτικός όσο και ως επιτελικός. Τώρα, το έφερε η συγκυρία να παίξει και ως στόπερ, αλλά και να καθιερωθεί στη συγκεκριμένη θέση.

Όταν ξέρεις μπάλα, μπορείς να παίξεις σε οποιαδήποτε θέση, κάτι που επιβεβαιώνει ο Λεάντρο. Ο 33χρονος (19.3.1982) πλέον Βραζιλιάνος, με την εμπειρία του, τις ικανότητές του και την ποιότητά του ως ποδοσφαιριστής, ξέρει και να τοποθετηθεί και να αμυνθεί. Το γεγονός ότι ξέρει μπάλα, δίνει τη δυνατότητα στην ομάδα του να αναπτυχθεί από την άμυνα, προωθώντας σωστά τη μπάλα στην επίθεση.

Ο «Λέο» αποτελεί ηγετική φυσιογνωμία στην άμυνα, καθοδηγεί τους συμπαίκτες του και αποτελεί, πλέον, βασικό γρανάζι στην πράσινη μηχανή, στην πορεία της προς υλοποίηση των στόχων της.

Αν ο Καϊάφας στη συνέχεια θελήσει να μετακινήσει τον Λεάντρο στη μεσαία γραμμή είναι κάτι που μόνο ο ίδιος ξέρει. Ωστόσο, από τη στιγμή που ο Γκουλόν είναι μέσος (αν και μπορεί να αγωνιστεί και ως στόπερ), ίσως ο Βραζιλιάνος βγάλει τη σεζόν ως ο ηγέτης της άμυνας.