Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Α. Δημητρίου: «Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι το μεγαλύτερο θύμα σ’ όλα αυτά»

Α. Δημητρίου: «Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι το μεγαλύτερο θύμα σ’ όλα αυτά»

demetriou


Στο ραδιοφωνικό σταθμό Super Sport μίλησε ο Ανδρέας Δημητρίου και αναφέρθηκε στους τραυματίες της ομάδας και για το παιχνίδι με ΑΕΛ όμως περισσότερο για δύο θέματα που προέκυψαν σήμερα. Το ένα αφορά την σύγκλιση γενική συνέλευσης στην ΚΟΠ για αύξηση των ομάδων και το άλλο η ανακοίνωση του κ. Βρυωνίδη όπως και τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου μας. Αναλυτικά πιο κάτω όσα είπε ο εκπρόσωπος τύπου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ:

Για το θέμα αύξησης των ομάδων: «Η ενημέρωση που έχουμε είναι η ίδια που έχετε και εσείς. Έχουμε διαβάσει την σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας και έχουν ενημερωθεί τα μέλη του ΔΣ της ομάδας. Ασφαλώς είναι ένα θέμα το οποίο θα εξετάσει η Διοίκηση και θα τοποθετηθεί επί τούτου σύντομα. Επειδή όμως μόλις τώρα έγινε γνωστό σε εμάς το θέμα, δεν υπάρχει ακόμη επίσημη θέση. Για να γίνουν οι αλλαγές χρειάζονται οι θετικοί ψήφοι των 2/3 των μελών της ΓΣ. Χρειάζονται δηλαδή 12 θετικοί ψήφοι αν υπάρξει απαρτία. Σύμφωνα με την κοινή λογική αυτό μπορεί να γίνει».

Για την τοποθέτηση του Προέδρου Αναστασιάδη και την επιστολή του Βρυωνίδη: «Οι δηλώσεις και οι ανακοινώσεις διαμαρτυρίας, έρχονται μετά από κάποια γεγονότα. Δεν ξυπνούν μία καλή μέρα οι ομάδες και οι παράγοντες και αρχίζουν τις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις για να περάσουν την ώρα τους. Δηλαδή το πρόβλημα στο Κυπριακό ποδόσφαιρο το δημιουργούν οι δηλώσεις και οι ανακοινώσεις;

Αυτά που αναφέρει στην τοποθέτησή του ο κ. Βρυωνίδης, θα έπρεπε να έχουν αποδέκτες τους Διαιτητές και αυτούς που λειτουργούν με τρόπο που καταστρέφουν το Κυπριακό ποδόσφαιρο.

Την δυσπιστία και/ή καχυποψία στο άθλημα του ποδοσφαίρου την καλλιεργούν αυτοί οι οποίοι αγνοούν παραβάσεις που γίνονται μπροστά στα μάτια τους και αυτοί οι οποίοι επιβραβεύουν αυτές συμπεριφορές. Σε αυτούς θα έπρεπε να επιστήσει την προσοχή ο κ. Βρυωνίδης.

Για παράδειγμα, οι 12 χιλιάδες ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ που πήγαν στο ΓΣΠ την περασμένη Κυριακή, αποτελούν ένα από τα πολυτιμότερα κομμάτια του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Αυτούς που διώχνουν αυτόν τον υπέροχο κόσμο από το γήπεδο, θα έπρεπε να επικαλείται στην τοποθέτησή του ο κ. Βρυωνίδης.

Δηλαδή, μετά από όσα ζήσαμε την Κυριακή και την επιβράβευση της Τρίτης, θα έπρεπε να βγάλουμε συγχαρητήρια ανακοίνωση ή να σωπάσουμε;

Σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει πει πως όλα αυτά που συμβαίνουν στο Κυπριακό ποδόσφαιρο δεν είναι εικασίες, αλλά η πραγματικότητα και πως έχει διαπιστώσει ότι είναι μεγαλύτερη η διαφθορά απ` ό,τι ακόμα και ο κοινός πολίτης διαισθάνεται!!!!!!!

Δηλαδή, δεν είναι η ΟΜΟΝΟΙΑ η τρελή που φωνάζει. Απλά η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι, ενδεχομένως, το μεγαλύτερο θύμα όλης αυτής της κατάστασης. Αλλά, το Κυπριακό ποδόσφαιρο χάνει τη λάμψη του χωρίς τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ενεργό και στις κερκίδες. Όταν στις πιο δύσκολες μέρες του Σωματείου μας παίρνουμε πέραν των 12 χιλιάδων στο γήπεδο, την στιγμή που οι ομάδες που πρωταγωνιστούν δεν παίρνουν ούτε τους μισούς, τότε ΝΑΙ αυτόν τον κόσμο θα έπρεπε όλοι να τον σέβονταν και να του προσφέρουν το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, την ισότιμη μεταχείριση. Τόσο πολλά ζητάει αυτό το Σωματείο;».

«Στο πρόσφατο συνέδριο που διοργάνωσε η ΠΑΣΠ για τα στημένα, η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου διά στόματος του αντιπροέδρου της, κ. Νικ Νικολάου, ανέφερε πως μία αλλαγή της Νομοθεσίας ούτως ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν τηλεφωνικές συνομιλίες σαν τεκμήρια, θα συμβάλει στη εξιχνίαση υποθέσεων. Παρόμοια ήταν και η τοποθέτηση στο ίδιο συνέδριο από τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας, ενώ ήρθε σήμερα και η δήλωσε του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος υπογράμμισε το πρόβλημα που δημιουργείται στην εκδίκαση των καταγγελιών Παναγή, από τη Νομοθεσία μας».

Ε, λοιπόν, να η ευκαιρία για την Πολιτεία να κάνει τις αλλαγές που πρέπει, εάν θέλει να καθαρίσει το Κυπριακό ποδόσφαιρο. Διότι ο κόσμος απομακρύνεται από τα γήπεδα και αυτή η τάση όσο ο καιρός περνά γίνεται όλο και πιο έντονη. Είμαστε ένας λαός που λατρεύει το ποδόσφαιρο και όμως θα καταφέρουμε να διώξουμε τον κόσμο από τα γήπεδα. Δεν πιστεύω ο καθένας από εμάς να μην άκουσε ένα συγγενή του ή ένα φίλο του να του λέει πως, όσο υπάρχει αυτή η κατάσταση, δεν θα πάει ξανά γήπεδο. Αυτό θα πετύχουμε, εάν δεν αλλάξουμε. ​

Για τον αγώνα του Σάββατου με την ΑΕΛ: «Ήδη από χθες μετά το παιγνίδι στρέψαμε την προσοχή μας στο παιγνίδι του Σαββάτου που θα είναι δύσκολο. Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε το παιγνίδι. Έχουμε κάποιες απουσίες που οι περισσότερες είναι στη μεσαία γραμμή, όμως το δουλεύουμε και είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να παρουσιάσουμε μια ομάδα που θα πάει στο Τσίρειο για να κερδίσει το παιγνίδι. Θα χρειαστεί ο τσαμπουκάς, το πάθος, να το θέλεις πολύ και να αποφύγεις τα ατομικά λάθη. Να ακολουθήσεις πιστά το πλάνο σου για να κερδίσεις. Οι ποδοσφαιριστές το θέλουν πολύ και είναι η ευκαιρία των παιδιών που θα αντικαταστήσουν τις απουσίες να αρπάξουν την ευκαιρία από τα μαλιά.

Οι Ποτέ και Ρούμπιο είναι έξω, όπως και ο Ασσίς και ο Λομπιανίτζε από κάρτες. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα απουσιάσουν και οι Φυλαχτού και Ρόντρι. Και οι 6 είναι βασικοί και σημαντικοί. Όμως υπάρχουν οι λύσεις από το ρόστερ για να καλυφθεί το κενό. Να μπουν μέσα αυτά τα παιδιά και να δείξουν ότι αξίζουν να φορούν αυτή τη φανέλα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με μια καλύτερη θέση στο ρόστερ».

Πηγή δηλώσεων: Kifines.com