Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Χρόνια πολλά δικέ μας Κύπριε Γερμανέ (Video & Photos)

Χρόνια πολλά δικέ μας Κύπριε Γερμανέ (Video & Photos)

Rainer (15)


Σήμερα έχει γενέθλια ο τρελογερμανός, ο ποδοσφαιριστής που δεν πατούσε στη γη γιατί πολύ απλά πετούσε, αυτός που ήρθε στην ΟΜΟΝΟΙΑ και έμεινε για πάντα. Ο ένας και μοναδικός Μάρκος Ράινερ Ράουφμαν γιορτάζει, κλείνει τα 48 του χρόνια και όλοι Ομονοιάτες του ευχόμαστε χρόνια πολλά και να συνεχίσει να είναι δίπλα στην τριφυλλάρα!

Ήταν καλοκαίρι του 1997 όταν ο Ράινερ πάτησε το πόδι του στην Κύπρο για λογαριασμό της ΟΜΟΝΟΙΑ. Ο Γερμανός δεν ήταν σίγουρος στην αρχή εάν πήρε τη σωστή απόφαση να έρθει, λόγω και της τρομερής ζέστης, ενώ από την πλευρά της ομάδας μας κανείς δεν πίστευε ότι αυτός ο παίκτης θα έκανε τόση μεγάλη καριέρα στο τριφύλλι. Τελικά έμεινε στην ΟΜΟΝΟΙΑ και από τη πρώτη χρονιά απέδειξε ότι ήταν από τις καλύτερες μεταγραφές που έκανε στην ιστορία του το σωματείο μας!

Η καριέρα του έλαβε τέλος το 2003-04 όταν στις αρχές της χρονιάς τραυματίστηκε και δεν μπορούσε να συνεχίσει να αγωνίζεται, ήταν άλλωστε 36 χρονών. Μέχρι τότε είχε προλάβει να πανηγυρίσει δύο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και δύο σούπερ καπ, ενώ σε προσωπικό επίπεδο αναδείχθηκε τέσσερις φορές πρώτος σκόρερ και μάλιστα συνεχόμενες. Ο Ράινερ αγωνίστηκε με την πράσινη φανέλα σε 209 παιχνίδι σε όλες τις διοργανώσεις έχοντας σκοράρει 236 γκολ, 1.13 γκολ ανά αγώνα!

Ο Ράινερ αγάπησε την ΟΜΟΝΟΙΑ και αγαπήθηκε όσο πολύ λίγοι ξένοι ποδοσφαιριστές από τον πράσινο λαό, με το σύνθημα “είναι τρελός ο Γερμανός” να ηχεί στα αυτιά μας κάθε φορά θυμόμαστε τα παλιά. Ακόμη βρίσκεται στην ΟΜΟΝΟΙΑ ο Ράινερ, αν και έχουν περάσει περισσότερο από 10 χρόνια που σταμάτησε τη μπάλα, βοηθά με όποιο τρόπο μπορεί από ότι πόστο και αν του δοθεί. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ Γερμανέ, να μας ζήσεις!

Δείτε το αφιέρωμα στο Μάρκο Ράινερ Ράουφμαν που δημιουργήθηκε όταν ο Γερμανός σταμάτησε την καριέρα του. 


Φωτογραφίες με το Ράινερ να φοράει την πράσινη φανέλα: