Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Έχει ταλέντο, χρειάζεται στήριξη

Έχει ταλέντο, χρειάζεται στήριξη

kosmos-kyp-agianapa152-rubio


Με τα καλά της και τα κακά της η χθεσινή εμφάνιση του Άλεξ Ρούμπιο. Ήταν ο παίκτης που έδωσε την ασσίστ στο πρώτο γκολ που έλυσε το γόρδιο δεσμό. Δημιούργησε αρκετούς κινδύνους από δεξιά με την ταχύτητα του. Είχε όμως και κάποιες ατυχείς τελικές ενέργειες που έφεραν μια κάποια μουρμούρα από το κόσμο. Απαιτήσεις να έχουμε ναι, είναι επιβεβλημένο. Λίγο προσοχή όμως να μην γινόμαστε υπερβολικοί στον τρόπο που αντιδρούμε.

Αρκετός κόσμος ξεχνάει, ότι ο Ρούμπιο είναι μόνο 21 χρονών! Μάλλον επειδή είναι Ισπανός και όχι Κύπριος, πολλοί αγνοούν πως ο Άλεξ είναι εγγεγραμμένος στη λίστα β’, με τους κάτω των 21! Με άλλα λόγια, έχει ακόμα αρκετά να μάθει, έχει αρκετή δουλειά να κάνει για να εξελίξει το ταλέντο του και να ολοκληρωθεί σαν παίκτης. Ταλέντο διαθέτει μπόλικο, για να τα καταφέρει να το φέρει στο σημείο που θέλει, πρέπει να έχει και στήριξη.

Ας θυμηθούμε πως ήταν ο Δημήτρης Χριστοφή στα 21 του, όταν πολλοί έλεγαν πως “είναι μόνο ταχύτητα” και κάποιες ιδιοφυΐες στο τότε συμβούλιο ήθελαν να τον δώσουν δανεικό στον Απόλλωνα! Απίστευτα φυσικά προσόντα αλλά κάτι του λείπει, αυτό δεν έλεγαν οι ειδικοί; Ο Τζίμης άκουγε την κριτική, δούλεψε σκληρά, έμαθε να μετράει τα σπρινταρίσματα του και να αξιολογεί ποια αξίζουν το κόπο, βελτίωσε την υποδοχή του και την τελική του. Έγινε ένα υπερόπλο που ονειρευόμαστε να έχουμε ξανά στο οπλοστάσιο.

Μόνο ο ίδιος ο Ρούμπιο ξέρει αν έχει τη διάθεση να δουλέψει όσο δούλεψε ο Χριστοφή για να φτάσει ψηλά και μόνο ο Θεός ξέρει αν θα καταφέρει να εξελίξει όσο ο Τζίμης το ταλέντο του. Εκείνο που ξέρουμε εμείς, είναι πως δεν χρειάζεται να του κάνουμε τη ζωή δύσκολη. Κριτική ναι όχι ισοπέδωση. Και κατακρίβιαν το ίδιο σχόλιο θα μπορούσαμε να κάνουμε και για άλλους παίκτες που τα “ακούνε” περισσότερο από άλλους. Όπως για παράδειγμα ο Κυριάκου, που κουβαλάει την “κατάρα” του ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ παίκτη που κρίνεται πιο αυστηρά από τον κόσμο. Να τους κάνουμε κριτική, αλλά να του αφήσουμε και να παίξουν. Μόνο αυτό.