Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Έπαιξαν όλοι!

Έπαιξαν όλοι!

pod-ael-tsirio-b62


Είναι σχεδόν απίστευτος ο αριθμός. Από την αρχή της χρονιάς, ο Κώστας Καϊάφας έχει χρησιμοποιήσει συνολικά 33(!!!) ποδοσφαιριστές σε πρωτάθλημα και κύπελλο! 5 από αυτούς, οι Στεπάνοφ, Σκαραμοτζίνο, Ακουισταπάτσε, Σερτζίνιο και Γκριγκαλασβίλι δεν βρίσκονται πλέον στο ρόστερ μας, οπότε πάμε κάτω στους 28!

Λέμε σχεδόν, γιατί δεν έχουν παίξει μόνο ο τέταρτος τερματοφύλακα Νικόλας Χαραλάμπους (17), ο Γιώργος Ιβανόφ (19), ο Αντρέας Σοφοκλέους (17) και ο Σωτήρης Φιάκας (16), παίκτες που προπονούνται πάντως με την u21 κι ας τους θεωρεί μέλη της πρώτης ομάδας ο Καϊάφας. Πρέπει να σημειωθεί πως το τεχνικό τημ τους παρακολουθεί και είναι σχεδόν βέβαιο πως κάποιους του χρόνου θα τους δούμε. Πρέπει να σημειωθεί πως 13 από τους 28 παίκτες που έπαιξαν και είναι στο ρόστερ, είναι Κύπριοι. Σε μια εποχή που ο Κύπριος ποδοσφαιριστής αποτελεί είδος προς εξαφάνιση, η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει βάλει 13!

Η ουσία πάντως, είναι πως το τεχνικό τημ δίνει ευκαιρίες σε όλους. Χθες για παράδειγμα, είδαμε το Μάριο Δημητρίου σε νέο ρόλο, αυτόν του κεντρικού μέσου, ενώ ο Τζακ Σαμμούτης κλήθηκε να ισχυροποιήσει τη μεσαία γραμμή της ομάδας. Ο Καϊάφας τους δείχνει ενεργά πως είναι μέλη αυτής της ομάδας και πως θα έχουν ευκαιρίες, αλλά και εκείνος απαιτήσεις. Είναι η πρώτη φορά που μπορούμε να αισιοδοξούμε πως αν ο προπονητής μείνει για χρόνια, σιγά σιγά, θα γεμίσει η ομάδα με Κύπριους οι οποίοι θα εξελίσσουν το ταλέντο τους.