Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Γιατί ο Γκαρσία δικαιώνει τον Καϊάφα

Γιατί ο Γκαρσία δικαιώνει τον Καϊάφα

kaz-kosmos-doxa357-akis-garcia


Του Κώστα Καλλή, sentragoal.com.cy

Ο Καϊάφας, μετά τους Σκέμπρι και Φοφανά, θέλησε να ρίξει στον αγώνα και τον Γκαρθία, αφού η Ομόνοια απέναντι στην Αγία Νάπα είχε ως μοναδικό στόχο τη νίκη κι ας βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ.

Ο τεχνικός των πρασίνων τα έπαιζε όλα για όλα, φουλ επίθεση! Ο Ισπανός φρόντισε στα 11 δευτερόλεπτα, στην πρώτη επαφή του με την μπάλα, να δικαιώσει τον προπονητή του.

Όχι μόνο με το σημαντικό γκολ που πέτυχε προχθές, αλλά και για την απόφασή του Καϊάφα να τον εντάξει στο ρόστερ της Ομόνοιας το καλοκαίρι και το «όχι» στη Νέα Σαλαμίνα -όταν αποτάθηκε στον σύλλογο της Λευκωσίας- για την απόκτησή του προ δεκαημέρου.

Πέρα από το γκολ, ο 34χρονος επιθετικός έδωσε την ασίστ στον Φοφανά στο τρίτο γκολ, με το οποίο οι πράσινοι «κλείδωσαν» το τρίποντο. Μέσα σε 17 λεπτά ο Γκαρθία τα έκανε όλα!

Μπορεί να μην είναι ο επιθετικός που βάζει πολλά γκολ, άλλωστε το προχθεσινό ήταν μόλις το πρώτο του στο πρωτάθλημα, όμως κάνει άλλη δουλειά στο παιχνίδι, γι’ αυτό και ο Καϊάφας στηρίζει πολλά στην παρουσία του.

Ψηλός, δυνατός, έχει καλή υποδοχή της μπάλας και ανοίγει διαδρόμους για τους συμπαίχτες του. Παράλληλα, το συμβόλαιο που διατηρεί με τους πράσινους δεν είναι ιδιαίτερα ψηλό.

Ο τεχνικός των πρασίνων, με την απόφασή του διατηρήσει τον Γκαρθία, έστειλε και το μήνυμα πως θέλει την ομάδα του δυνατή, με γεμάτο ρόστερ και με απαιτήσεις.