Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Οι Ρώσοι και τα ομόλογα

Οι Ρώσοι και τα ομόλογα

serafim-agis


Του Πέτρου Παπαγιώργη, 24sports.com.cy

Με… χίλια, τρέχει η διοίκηση της Ομόνοιας για εξεύρεση χρημάτων με στόχο την  αντιμετώπιση των πιεστικών οικονομικών υποχρεώσεων. Υπενθυμίζεται ότι οι ανάγκες του σωματείου μέχρι το τέλος της χρονιάς, ανεβαίνουν στα 2,800,000 ευρώ. Την περασμένη Παρασκευή, καταβλήθηκε ένας μηναίος μισθός στους ποδοσφαιριστές.

Θετική συγκυρία στην επιτέλεση της προσπάθειας, είναι το ότι η ομάδα διανύει περίοδο αγωνιστικής ανάτασης, γεγονός που σήμανε και την επιστροφή του κόσμου στο γήπεδο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το φαινόμενο της περασμένης Κυριακής όπου μαζεύτηκαν στο ΓΣΠ γύρω στις ενιάμιση χιλιάδες οπαδοί της ομάδας. Σημαντικό αριθμό φιλάθλων, είχε πολύ καιρό να …δει η Ομόνοια σε εντός έδρας αγώνα. Συγκεκριμένα, από τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος που αγωνίστηκε με αντίπαλο την Ανόρθωση, την πρώτη του περασμένου Σεπτεμβρίου. Εκείνη τη μέρα πήγε στο γήπεδο 12 χιλιάδες κόσμος (ανακοινώθηκαν 10.050 εισιτήρια).

Οι επαφές της διοίκησης με ανθρώπους που έχουν την οικονομική δυνατότητα να βοηθήσουν είναι συνεχείς, ενώ εδώ και μερικές μέρες απευθύνθηκε κάλεσμα στους κατόχους των εισιτηρίων διαρκείας «Premium» για ανανέωση βάση του σχεδίου 2+1, αλλά και διάθεση των διαρκείας για τη σεζόν 2015-16. Αρχίζουν επίσης οι ανοικτές συγκεντρώσεις σε όλην την Κύπρο. Η πρώτη, διοργανώνεται στο οίκημα του Παρνασσού Στροβόλου, την ερχόμενη Πέμπτη.

Οι Ρώσοι

Υπάρχει η εκκρεμότητα στο κεφάλαιο «Ρώσοι επενδυτές». Θυμίζουμε ότι το θέμα είχε βγει στην επιφάνεια στις αρχές Δεκεμβρίου. Στις 11 μάλιστα του ίδιου μήνα, έγινε η συνάντηση του Πρόεδρου Δώρου Σεραφείμ και των συνεργατών του με τους Κύπριους φίλους της Ομόνοιας συνεργάτες των Ρώσων υποψήφιων επενδυτών, με αντικείμενο το ενδεχόμενο συνεργασίας.

Ακολούθησαν νέες συναντήσεις με ουσιαστικότερο περιεχόμενο. Υποβλήθηκε μάλιστα σε κάποιο στάδιο, συγκεκριμένη πρόταση από τη μεριά των υποψηφίων επενδυτών, πλην όμως δεν κρίθηκε ικανοποιητική από το σωματείο. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, αναμένεται νέα συνάντηση, που έχει οριστεί για την Παρασκευή. Όμως το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Δώρος  Σεραφείμ, οικουρεί, ενδέχεται να μεταθέσει τη συνάντηση. Η διοίκηση της Ομόνοιας, ασφαλώς και δεν μένει σε αυτό το κεφάλαιο. Εξάλλου το γεγονός ότι δεν υπάρχει ουσιαστική εξέλιξη, μόνο …ενθαρρυντικό δεν είναι.

.
Ομόλογα

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το ΔΣ της ομάδας με ψεσινή του  απόφαση (η συνεδρία αναλώθηκε κυρίως στο οικονομικό θέμα) προχωρεί άμεσα στην έκδοση ομολόγων σε αντίστοιχη αξία του ιδιόκτητου οικήματος στην οδό Παπαπανικολή. Το οίκημα εκτιμάται γύρω στο ενάμιση εκατομμύριο ευρώ. Το θέμα έχει ανατεθεί ήδη σε υποεπιτροπή, αποτελούμενη από μέλη του ΔΣ, που θα προχωρήσει στην ετοιμασία συγκεκριμένου σχεδίου. Όταν συμπληρωθεί (είπαμε, αυτό θα γίνει πολύ σύντομα), θα κληθούν οι οπαδοί της Ομόνοιας να αγοράσουν ομόλογα, που θα έχουν τη μορφή επένδυσης.