Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ύψος και κράτημα ή ευελιξία και τελείωμα;

Ύψος και κράτημα ή ευελιξία και τελείωμα;

pod-agianapa-match43


Κόντρα στην ΑΕΛ, παρότι δεν σκόραρε, ο Ρομπέρτο Γκαρσία τα πήγε περίφημα. Κέρδισε αρκετές κεφαλιές, κράτησε και έσπασε μπάλα, αντικατέστησε και εν μέρη όσο “εγκέφαλο” μας έλειπε λόγω της απουσίας του Ασσίς. Αυτή την εβδομάδα ο μάγος επιστρέφει, έτσι ο Καϊάφας θα έχει εγκέφαλο στο γήπεδο. Τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού επίσης θα είναι διαφορετικά. Το ερώτημα που τίθεται ξεκάθαρο: ταιριάζουν στον τρόπο που αγωνίζεται ο Γκαρσία, ή θα προτιμήσει να ξεκινήσει τον Αντρέ Σκέμπρι.

Αυτά που μπορεί να δώσει ο Μαλτέζος είναι εντελώς αλλιώτικα: ευελιξία, κίνηση μακριά από το κουτί και αν βρει την ευκαιρία μέσα ή τριγύρω του, τελείωμα. Στον τομέα αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπερτερεί ο Αντρέ, άλλωστε το λένε και τα περισσότερα από 30 γκολ που πέτυχε με τη φανέλα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ο Καϊάφας τον κρατάει στον πάγκο τόσο καιρό, κυρίως για να έχει ένα άσσο στο μανίκι αν τα πράγματα στραβώσουν. Αυτή την εβδομάδα ίσως τα δεδομένα ανατραπούν, ίσως πάλι όχι.

Δεν πρέπει πάντως να ξεχνάμε και την τρίτη επιλογή του κόουτς, τον Ονησίφορο Ρουσιά. Ο Παραλιμνίτης φορ, παρουσιάζεται τον τελευταίο καιρό πιο απαιτητικός από ποτέ και φαίνεται να προσπαθεί έντονα να προσδώσει δύναμη και τσαγανό στο παιχνίδι του. Για την ώρα δεν είναι φαβορί για να ξεκινήσει, είναι δεδομένο όμως πως κάποια στιγμή είτε σε αυτό το ματς είτε σε επόμενα θα χρειαστεί. Και κάτι μας λέει πως ο Ρουσιάς θα αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά κάνοντας αυτό που ξέρει καλύτερα: γκολ!