Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ποιο ρόλο θα έχει ο “Mr T”;

Ποιο ρόλο θα έχει ο “Mr T”;

kosmos-apollwn (238)


Κόντρα στην ΑΕΛ, ο Ερόλ Γκουλόν είχε την πρώτη του συμμετοχή σαν βασικός και έδειξε πως θα βοηθήσει. Αγωνίστηκε στη θέση του κεντρικού αμυντικού και παρότι δεν είναι ακόμα 100% έτοιμος, είχε σωστές τοποθετήσεις και με τα τρομερά σωματικά προσόντα του έδωσε πολλές λύσεις, τόσο στον αέρα όσο και με τη μπάλα χαμηλά. Αυτή την εβδομάδα και με τις απουσίες να είναι ξανά αρκετές, μάλλον θα είναι και πάλι βασικός. Το ερώτημα είναι σε ποια θέση.

Επιστρέφει στην ομάδα σίγουρα ο Λομπιανίτζε, ενώ ίσως προλάβει και ο Ρουνιέ. Αν όντως είναι και ο Κροάτης στη διάθεση του Καϊάφα, ο Γκουλόν απελευθερώνεται και μπορεί να παίξει πλάι στον Οικονομίδη στα χαφ. Θα μπορέσει έτσι να δώσει δύναμη και ύψος στη μεσαία γραμμή, κάτι που για το Αποέλ κάνει ο Λάνιγκ. Η φυσική του θέση, είναι στον άξονα του γηπέδου, όμως άλλος ένας παράγοντας τον οποίο θα προσμετρήσει ο Κώστας Καϊάφας, πριν πάρει τις αποφάσεις του, είναι αν έχει αυτή τη στιγμή τα τρεξίματα για να ανταποκριθεί.

Δεν πρέπει λοιπόν να αποκλείεται χρησιμοποίηση του Γκουλόν ξανά στο κέντρο της άμυνας, με παρτενέρ ένα εκ των Ρουνιέ (αν προλάβει) και Λομπιανίτζε, με δεξί μπακ σε αυτή τη περίπτωση το Χάρη Κυριάκου. Το πιο πάνω πλάνο, προβλέπει μετατόπιση του Λεάντρο πλάι στον Οικονομίδη, σχήμα που και πάλι μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα αποδοτικό. Επιπρόσθετα σε αυτή τη περίπτωση, περιορίζεται αισθητά και το εναέριο πεδίο δράσης του Τζιμπούρ μες το κουτί, αφού θα έχει να τα βάλει με δυο θηρία.

Τέλος αν Ρόντρι ή Φυλακτού κριθούν έτοιμοι για εντεκάδα, ο Γάλλος μένει λογικά στα μπακ αφού θα υπερτερεί σε ετοιμότητα του Ρούνιε. Η τελική απόφαση βεβαίως, ανήκει στο τεχνικό τιμ, τα πιο πάνω είναι απλά εικασίες. Ο Καϊάφας και οι συνεργάτες του αξιολογούν πολύ τα χαρακτηριστικά ενός αγώνα πριν καταρτίσουν την εντεκάδα τους. Το ευχάριστο είναι πως πλέον ο Γκουλόν προσφέρει επιλογές.